fredag 30 januari 2009

PÅ AVSTÅND

Inser sådana här dagar att förlaget kunde skötas var som helst ifrån. Har inte sett de nya böckerna än, men sköter ändå om pressreleaser, Stormtrupper, recensionsex, abonnemangsex och allt det andra. Av någon anledning känns det lite mer professionellt och modernt att inte känna och lukta på föremålen utan bara "marknadsföra" och "sälja" dem. Rentav mer kapitalistiskt. Hahaha! det är en rolig lek!

Har för övrigt ägnat ytterligare någon timme i kylan och snön åt att gallra skogen. Björkarna växer alldeles för tätt. Motorsågen är fortfarande inte lagad. Svettigt att jobba med yxa!

Läser Economists bilaga om världshaven mellan varven. Det är ytterst deprimerande. Ingen kan ju anklaga de anonyma journalisterna på Economist för att vara några "flummiga miljönissar" eller "alarmister" – eller vad det nu är högern brukar kalla människor som tar vetenskap på allvar – så när dom är nära att skita på sig av fasa inför tillstånden i världshaven och vad dessa troligen kommer att leda till blir det riktigt otäckt. Inte bara utsläppen, inte bara koldioxiden, inte bara uppvärmningen, inte bara soporna, inte bara metangasen, inte bara utfiskningen: utan allt på en gång! med självförstärkande kedjereaktioner!

Gaaah.

Inga kommentarer: