tisdag 27 januari 2009

OCH SEN RINGDE INTE JANNE JOSEFSSON...

... nä. Efter att olika reportrar, redaktörer och redaktionssekreterare från SvT ringt tjugo gånger idag, från klockan nio på morgonen till halv sju på kvällen och det blivit bestämt att hr Edenborg skulle deltaga per telefon i programmet kl halv nio, blev det alldeles tyst.

Det gjorde nu inte så mycket eftersom inga planer behövde ändras för deras skull. Men de kanske kunde ha ringt och berättat att det inte blev något. Så hr Edenborg slapp undra.

Roligt blev det ändå i bilen ut i skogen. Hans Lagerberg (KB-kompis!) skriver en biografi över Per Meurling (kommer på Ordfront framöver) och var snäll nog att låna mig en kassett med en gammal radiointervju med denne legend inom svensk kommunism och pornografi (vars "erotiska memoarer" Vertigo ska ge ut snart).

Kupén fylldes med denna oerhört knarriga, gälla, rosslande, stundom pipande röst som långsamt formulerade långa, syntaktiskt perfekta meningar som om den läste högt ur en bok. Ofta avbröts utläggningarna av vilda skratt, och tvärs genom dem hörs: ynglingen, mitt i åttioåringen.

Ska se om det går att göra en mp3 av en del, det är rena ljudpoesin.

1 kommentar:

Sven Holmström sa...

Du borde göra en mp3:a av denna. Vi vill lyssna.

(Och ge ut Ögat i pottan. Har inte den legat i snart-facket i sex, sju år nu?)