fredag 16 januari 2009

LJUVA GLÖMSKA

Trots att nästan varje dag är som den nyligen upplistade dagen är det också mycket som inte görs. Fick ett mail från Kulturrådet som berättade att förlaget inte skickat in läsexemplaren av Gamiani. Aha! är det därför det inte kommit något besked om litteraturstöd!?!

Fick aldrig något svar från förläggaren av boken om vapenhandlaren, skrev direkt till författaren istället, han svarade snällt. Men av hans hemsida att döma är han på Washington-hökarnas sida, verkar kanske lite fel för Vertigo. Vad vi än är, så är vi inte neokonservativa.

Nästan klar med genomläsningen av Juliette; återstår Caroline Åbergs översättning av Samuel Delanys Hogg, spännande! Och plöjer vidare genom Golem, ibland är det bra att ha en deadline. Tittar bara på historiska filmer just nu, trivs egentligen bäst i det förflutna, det är en lekplats som passar mig. Det förflutnas smuts är liksom befriad från nuets smärta, den har genomgått någon form av alkemisk process och blivit hanterbar. Nuets smuts är så traumatisk.

Det är nästan minus tjugo idag, marken knarrar under skorna, vedspisen kämpar för att värma upp inomhuset mot utomhusets köld. Katterna vägrar gå ut. Men himlen är turkos och marken gnistrar av diamanter.

1 kommentar:

André sa...

Ser fram emot Juliette. Blir det några illustrationer?