lördag 31 januari 2009

GOLEM!

Efter att det förra inlägget skrevs, ringde de från cafét en gång till, vid elva. Då var det dags för en ny razzia: två på samma kväll. Jippi. En underbar fredagkväll i skogen. Säg efter mig: a-l-d-r-i-g s-t-a-r-t-a e-t-t f-i-k.

Men kunde sova ändå. Och jobba som vanligt idag. Lite katastrofer har aldrig fått världen att gå under.

Så nyss! hör och häpna! blev revideringen av Meyrinks Golem klar! Vilken storartad text, det har varit en stor njutning att fördjupa sig i orden, rätta till en del felaktigheter i den gamla översättningen, nyöversätta en del, modernisera en del. En sjungande, mystisk roman full med hermafroditer, spöken, dubbelgångare, kabbala, visioner, galenskap, mord och så Golem förstås. Alltihop i ett förmultande judiskt getto, där husen lever sina egna gåtfulla liv.

Känns som en stor ära att få arbeta med sådan litteratur. Bugar mig inför alla de döda.

2 kommentarer:

Tüko sa...

Det är ju galet! Men du får inte ge tappt, mannen. Fortsätt att göra det du gör, trots de övernitiska och vansinniga representanterna för Spektaklet. Vi behöver dig.

Anonym sa...

vilka fitt-tranor. har själv företag och staten gillar inte företagare av någon anledning. stödjer inte erat oheliga etablissemang tillräckligt mycket, borde komma förbi och köpa något jag inte behöver. kram, bakifrån.