måndag 30 mars 2009

SÄLJARTURER, GOLEM PÅ TRYCK

Fick nej från två säljare till: Vertigo står inte särskilt högt i kurs. Den här "branschen" och de här "affärerna" och allt detta köpande och säljande och producerande och konsumerande kan stundom förefalla väldigt bisarrt och främmande: ett schackspel med pjäser utan innehåll, rena ytor som viks in i varandra. Stannar hur som helst hos Isakson&Parson och inser att mycket hänger på förlaget självt.

Fick dessutom iväg Meyrinks merveilleusa Golem på tryck. Otava varnade för att omslaget hade för låg upplösning, fan, kände på mig att bilden drogs upp för mycket. Men de hävdar också att provtrycket såg ok ut så de får köra på. Minns inte om omslaget varit med här, lägger in det igen - det förefaller enklare än att gå tillbaka i arkivet och titta.

På lördag blir det Vertigofest på fiket. Alla sörjande är välkomna, men ni måste stå på en lista. En lista över stupade och saknade.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det egentligen liraren har i munnen?

Vertigomannen sa...

Det är papperet med Guds namn som ger liv åt Golem.

Anonym sa...

Typiskt, alltid är det de andra som hittar allt skoj i kycklingfilén.

Guds namn - själv har jag inte ens fått ihop till minsta glasbit.

J

Morfar sa...

Vilket av Guds femtioelva namn? :)
Bjuder utgåvan på ett för-/erfterord?

Anonym sa...

Nåja, guds namn...
det finns flera versioner av det där, men den i mitt tycke intressantaste säger att det är det hebreiska ordet för "sanning" - och om man suddar ut första bokstaven så står det istället "död". Förutom närheten mellan sanningen och döden, så bjder denna version också på den dramatiska möjligheten att få stopp på Golem genom att sno åt sig lappen. sudda, och stoppa in i käften igen.

Morfar sa...

Jo och om man suddar ut de två första bokstäverna i ordet "utgift" får man ett partnerstatus. Tror du att det finns ett mystiskt samband mellan utgifter och att vara gift? :)
Skämt åsido hebreiskan skulle jag gärna vilja lära mig därför att jag är väldigt intresserad av kabbalan och i synnerlighet kliffoten. Så kliffotiskt sett det finns ett starkt samband mellan död och sanning.