måndag 23 mars 2009

FABLERNAS VÄRLD

Följande har hänt:

Tog för ett par månader sedan kontakt med Torbjörn Thunell som driver företaget Zeitlos som är en extern säljorganisation för förlag som Atlas, Mormor, Ruin, Hydra, Reverb och ett par till. Tyckte han verkade vara ett vettigt alternativ till Vertigos nuvarande säljare, Isakson&Parson, som visserligen är duktiga men som samtidigt representerar så ofantligt många förlag att det kan verka som om Vertigo drunknar i mängden.

Thunell tyckte det lät bra. Vi träffades. Vi pratade avtal. Vi förhandlade. Vi kom överens. Vertigo sade upp samarbetet med Isakson&Parson. Vertigo sattes i arbete: omslag och texter till höstböckerna måste vara klara 30 mars (därav stressen på sistone). Vertigo bokade sidor i Zeitlos katalog.

I fredags var det möte, allt lät fint.

I eftermiddags ringde mobilen. Det var Torbjörn Thunell. Han berättade ytterst kortfattat han inte ville ha Vertigo som kund. Han tänkte fokusera på sina gamla kunder (trots att en av dem – Normal – har hoppat av). Han hoppades att han inte ställde till något besvär.

Inget besvär?

Vad sägs om uppsagda säljare, möten, förhandlingar, muntliga avtal och en massa jobb?

Gissningsvis döljer sig något mer under hans kortfattade motivering. Kanske blev han förskräckt över 1700-talsporr, bögklassiker, splatterpunk? Men kunde han då inte säga det rakt ut? Och i synnerhet: kunde han inte ha sagt det för några veckor sedan?

Här sitter Vertigo på pottkanten och skrattar häpet över att konfronteras med ytterligare ett exempel på verklighetens verkliga natur: sveket.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Utan att på något sätt uppmana till något olagligt: you should fan gå after him, hunt the fucker down, any means necessary, no mercy, make an example etc etc
Vilket sanslöst lökigt knullträ!

Anonym sa...

det lät ju jävligt kukigt

Christoffer sa...

Stäm!

Creutz sa...

Svinigt!

Anonym sa...

It ain't over 'til the fat lady sings...

das Boeg sa...

Häng honom!
Eller för den som vill vara lite mer modern kan vi rulla honom i smörfett och skedar! I övrigt stödjer jag förslaget om allmän lynchmobb. Pryda småfittor och fega uslingar skall lära sig rejäla läxor!

Anonym sa...

Hmm... Jävligt upprörande historia.
Vad säger de andra förlagen, alltså de som fortfarande jobbar med honom? Borde de inte visa sig solidariska och säga upp kontakten?

Anonym sa...

Inte bara Normal har lämnat, även Mormor. Med dunder och brak för tre
månader sedan. Inget blev sålt, nämligen.

Vertigomannen sa...

Sådan är världenes gång. Tack för ert uppmuntrande stöd. Börjar allt mer tänka: good riddance.

Anonym sa...

Men är inte Torbjörn Thunell en karaktör i en Stig Larssonroman? (Nyår?)


/Liksom

-no- sa...

thomas thunander.

.

Anonym sa...

Killen är ett praktsvin privat också. Åtminstone mot kvinnor. Totalt opålitlig.