fredag 1 augusti 2008

GAMMALT OPUBLICERAT REKLAMFOTO

Detta att använda den egna organismen för att sprida förlagets idé är inget nytt för Vertigomannen. Här är ett foto från 1995 i en serie som skulle användas i en broschyr till den samlade svenska bokhandeln – dåvarande bokdistributören Seelig erbjöd ett gratis utskick när förlaget gick med. Istället för detta valdes ett foto av förlagschefen och hans två små barn med demoniska ögon. Eva X Moberg sa att de såg ut som två små vampyrer. Ska se om det ligger och skräper nånstans. Under tiden, detta – med sinnesslö blick, jimpa och pang:

16 kommentarer:

rrrrrrr sa...

Hoho! Det värsta är att du ser ju galen ut på riktigt. Skickligt.

Anonym sa...

Å Gud. Du sköna gangster. Å Gud. Å Gud. Å Bud.

Anonym sa...

Det blev fel, skulle vara Gud på sista också.

greek the freak sa...

Det var ju det jag sa. Godhjärtad enfald.

Anonym sa...

Hahahaha vilket monster! fattar att ni inte publicerade den bilden som reklam. Öbscent öppen mun också. Fattas bara en sträng av salivur mungipan.

zorba the geek sa...

Såg just Smala Sussie för första gången, och tanken att han Pölsa är mer än loosely based på Vertigomannen slog mig fler gånger än en.

Therese sa...

Beige polo under svart kavaj...!?
Iiih!
Annars ser du mest ut som om du rymt från dårhus efter en halvlyckad lobotomi.

Vertigomannen sa...

Orange polo, om jag får be! Och det är väl knappast någon hemlighet att jag är mentalsjuk. Dreglar faktiskt rätt ofta också.

Indianen sa...

Mmmm... mer än löst baserad... åhåhåhåh...

rrrrrr sa...

mer löst baserad pölsa på Vertigomannen.
Vad anser du om vapenlagarna i USA? Bra? Dåliga?

Martin sa...

gissa. Försök sälja den bilden som reklam för vapenindustrin.

Therese sa...

som reklam för whiskey då

Ulla-Karin sa...

Som svensklärare på högstadiet funderar jag ofta över vilka klassiker jag ska rekommendera ungdomarna. Tyvärr ingår det allför lite "obligatorisk" läsning av skönlitteratur, men särskilt intresserade och begåvade elever brukar jag ge ett extra litet tips. Nu så här på sommaren, när jag orkar för hettan, så letar jag en del på nätet, och så trillade jag in här. Ganska flamsigt måste jag säga! Men även när jag var ung höll vi på en hel del med "okonventionella" kuttrasjulekar. Det fanns både det ena och det andra. Så man ska inte tro att det går utför!
Tror du att mina ungdomar är för unga för att läsa Vertigos böcker? Jag vill inte vara någon moraltant, och åtminstone queer och Pride är ju fullständigt accepterat i våra dagar. Jag antar att det som är tillåtet i verkligheten också bör vara det i fantasin. Men jag vet ju inte. Kanske skulle det verka förvirrande om en representant för vuxenvärlden stack till dem något i den här stilen. Vad skulle de då göra uppror emot? Det är ett dilemma. Det kanske verkar töntigt.
Jag är en stolt kulturtant, något av en "kåtfia" särskilt när gubben också är på humör, och inte alls främmande för tjejer som sticker tändstickor i baken på snubbar.

Che Guevara sa...

Kör hårt? Poesi ska göras av alla

Vertigomannen sa...

En gång för länge sedan var det en dam som ringde upp förlaget och berättade att hennes dotter skulle fylla tolv och önskade sig en hel hög med Vertigoböcker i födelsedagspresent. Någon av dem (kan det ha varit De elvatusen spöna?) rekommenderade jag henne att undvika, de övriga var inga problem. Flickan växte sedermera upp och gjorde karriär som lesbisk, nyliberal chansonsångerska. Hon heter Klara Gratte. Jag skickade henne för övrigt ett ex min Gull och mull i present.

Anonym sa...

Ja jag vill ju inte moralisera. Även om jag personligen inte är så förtjust i exhibitionismen. En gång i tiden fanns det blyga flickor... idag vill flickorna gifta sig med två feminina bögar.
Kanske ska jag tolka dig så att om mina elever frågar, kan jag ge godkänt utom åt de tio tusen spöna? Kanske bäst att de får hitta böckerna själva trots allt.