måndag 18 augusti 2008

CHOCKSKADAD

Tillbaka på scenen för brottet: en plats med fler hus än träd. Som om den känt på sig det har telefonen ringt oavbrutet. Går ut på gatorna, cyklar, glömmer att cykla, promenerar, och det mest slående är kanske ändå detta: folk ser bra ut här. Unga, vackra människor biter en i ansiktet. Pulsen rusar, det är en sexuell freakshow, shoppingens pornografi håller en i ett tillstånd av konstant upphetsning.

Gillar dock min säng: min mormors gamla, med mässingsgavlarna, som redan hunnit pryda flera Vertigoomslag. Vad göra med katten, dock? Hon är höggravid. Någon som vill ha en kattunge? Någon som kan låna mig en stor släpkärra? Någon som vill ta över rodret på den här skutan, som eventuellt bara består av ett roder?

Fick förresten vacker hjälp av en jurist som skrev en vacker inlaga i fallet med den kränkte översättaren: låt oss nu hoppas att de är redo att nå en vacker kompromiss.

1 kommentar:

Henrik sa...

Må högre stående makt vi ej tro på välsigna juristen med smak för depraverad litteratur och viljan att bistå Förlaget i dess kamp mot girig och småsint översättare med juridiska ombud.

Curse there oily hides!