tisdag 5 augusti 2008

HUMÖR, MAT, LITTERATUR

Var på dåligt humör ett par dagar. Vändpunkten kan fastställas exakt: vid förtärandet av gårdagkvällens middag. Kassler (äter inte nötkött längre) med smörstekta kantareller som sjudit i grädde, alltihop gratinerat med västerbottenost i vedspisen. Till förrätt: majskolv med smör.

Mat! utom mig, yrande och rasande, dånade jag i en vällust utan gräns... å! min Gud! extasen fräter mig in i köttet, i benen, ända in i märgen!...

Oj, det där var inte Edenborg, utan de Musset – Gamiani har visst börjat äta mig (bara tjugo sidor kvar!)...

Läste ut Malte Perssons roman, bitar av den tycktes skriven endast för mig och kanske en handfull ytterligare konnässörer av det slutande svenska 1700-talets ockulta kretsar, vi som har August Nordenskjölds och Reuterholms öden lika levande för oss som Carolas och David Beckhams (om vilka en annan vet nada) är för samtiden. Mycket förnöjsam bok, hur som helst: men när det ska skrivas kritik efteråt, blir läsningen onödigt misstänksam och felfinnande. Hade haft roligare om det inte funnits någon nytta alls där. Men så är det ju ofta.

Någon frågade om min åsikt om kommenterarnas rasande vanvett: en annan är lika förundrad som ni, men läser med glädje.

Tack för er kanske omedvetna hjälp med annonsen förresten: det har kommit en hel del besökare från www.sexnovell.se till förlagets hemsida. Arbetar för övrigt vidare med Vertigomannens pornografisering: vill ha en liggande nakenbildbyline till förlagets nyhetsbrev, men ska det vara med eller utan matrosmössa?

12 kommentarer:

Henrik sa...

Definitivt med!

Anonym sa...

jag har redan runkat.

Lotten Kalenius sa...

Om en fråga lyder "med eller utan" är svaret i uteslutande "med".

Indianen sa...

"svaret i uteslutande med", svårt, begriper inte... Men mitt gamla indianhjärta har nannan fantasi, nannan snuskesnusiig fantasi, han iklädd bala mockafiner...

Indianen sa...

å ännu fnuskigare, han med fjäder i särten....

Anonym sa...

Vertigomannens slappa samhällskrafs, motbjudande flirt med kommunismen och infantila exponering av touretteframkallande gemenheter kommer kanske inte att försäkra honom om en plats i de mer djuplodande litterära annalerna, men man måste erkänna att han har en ambitiös blogg vilket är något av en bedrift i våra dagar då bloggar mest fylls av livsstilsråd och modetrams.

Karro sa...

haha, låter som att anonym drömmer om att hamna i de "djuplodande litterära annalerna" själv.

för övrigt; med mössa, förstås!

Anonym sa...

Billig, ja tarvlig invändning. Jag betackar mig.

martin sa...

Musset-citatet: alldeles för ystert för min smak.

Annika sa...

MED mössa!!

Nino sa...

Utan tvekan med!

Anonym sa...

Med mössa samt små vita sockor.