tisdag 1 juli 2008

DÅLIG PÅ MYCKET ANNAT OCKSÅ

Är inte bara världens sämsta affärsman – är dålig på många andra saker också. Exempelvis snickra: har idag snickrat ihop två myggfönster och en tidningssamlare. Alltså, herregud. Har aldrig sett något så illa passande, snett och vint i mitt liv. Förmår inte, saknar begåvningen, är förvirrad och slarvig. Vill gärna att det ska gå fort. Detta måste också föras till reglerna i The Taikon Way: Gör allting för fort.

Läste ut Lord Jim. Fascinerande med Joseph Conrad: hans förmåga att hålla fast vid ett moraliskt dilemma, vid en enda frågeställning i en 300-sidig roman som myllrar av karaktärer, beskrivningar, situationer. Och ändå håller han hela tiden fokus på detta moraliska centrum (i det här fallet en fråga om heder och feghet, om svek och att vilja bevisa sitt värde för sig själv). Och så naturligtvis ett förfärligt tragiskt slut.

Vad läsa nu: Truman Capote eller Miguel Cervantes?

Önskar att det fanns ett fokus på hemmafronten också. Men denna c-myborgtillvaro är illavarslande fladdrig. Skriver och skriver: det blir bara fragment av fragment.
Kanske skall allting kristalliseras när Hegemonin med noder och allt obönhörligen ligger på tryckeriet.

PS. Skicka pengar! Kulturrådet betalade bara ut halva litteraturstödet för Aretinos Samtal för att upplagan var för stor för deras smak. Alla konton är tömda! Fordringsägarna biter mig i hälarna! Tänker fö lägga ut fler bilder från detta smutsiga förflutna: era uppmuntrande tillmälen sporrar. Allt kan dra åt helvete. Grattis på födelsedagen, kosmos. DS.

Inga kommentarer: