tisdag 29 juli 2008

EN SNABB IN OCH UT

Medan de högt ärade läsarna tydligen har ägnat dagen åt att gnida sig mellan benen medan de betraktar fotot av den svettige, smutsige förläggaren, har den högst densamme ägnat dagen åt att svettas i sin bil över oändliga asfaltsvägar, i bilköer, kryssande mellan Pridefestivalområdets alla knallar. Nu äntligen tillbaka i verkligheten.

Må det nu ha varit värt besväret. Må Bitte Anderssons ljuva Hallongrottan kränga varenda Vertigobok så det blir lite klirr i kalasbyxorna. Må hon leva. Må hon må. Hon är ändå kungen.

Har för övrigt tvingats besluta att skjuta upp utgivningen av Meyrinks Golem. Det är helt enkelt så: inte bara trycka nya böcker nu, måste fokusera på att kränga de som redan kommit. Exempelvis genom att mot förlagets vanliga kutym satsa på lite annonsering.

Er entusiasm över det djupt obscena fotot i det förra inlägget har lett till en allmän, kanske oåterkallelig vulgarisering av förlaget och dess förläggare. I fortsättningen kommer den här kroppen användas maximalt för böckerna. Naken förläggarhud kommer utan tvekan att pryda annonsen.

Får se om minnet av hur gif-animationer tillverkas finns kvar i detta tunga huvud, men den allt för myckna skörlevnaden gör det osannolikt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du bidrar bara till sexualiseringen av det offentliga rummet. Nuförtiden handlar allt om yta. Författare säljer sig med hjälp av sitt utseende. Det erbarmliga exemplet på Tourettes syndrom i kommentarfältet till denna blogg har inte bara lett till en oåterkallelig vulgarisering av ett redan vulgärt förlag, utan det är framförallt ett symptom på den låga nivån på det offentliga samtalet överhuvudtaget. Sexfixeringen i vårt samhälle uttrycker sig genom att det dräller av personliga berättelser på internet och det finns inga gränser för vad man berättar, exhibitionismen fördummar, inte bara kvinnor viker ut sig, det rätta, det sköna, har smutsats ner av denna mainstreamkult av det onda och av överträdelsen. Jag tänker inte rekommendera Vertigos böcker för någon. Modernitetens personlighetsfixering och idealisering av queer, sadomasochism, våld, kroppsutsöndringar, ropar på en samling kring värderingar, och kring moral. Du kan ha dina beundrarinnor och kåtfior som tydligen tycker att en ganska schaskig och tarvlig bild är upphetsande, man vämjs när man läser det, men om du tror att det här är politik, ja då borde du genomgå en hjärntvägt.

Che Guevara sa...

Jag vet inte om det där var ironi.
Men jag tror också Vertigo skulle vinna på en striktare stil. Dina texter är inte särskilt vulgära. Men kommentatorerna tycks gå igång på förläggarhuden mer än på resonemangen.

Alice sa...

Åh det är så kliché att reagera så här, varför måste människor alltid vara så typiska och förväntade?
Personligen tycker jag det är underbart att se Herr Vertigomannen som en människa som bjuder på sig själv med glimten i ögat, än enbart som tråkig förläggare med slips.

Men vad vet jag, jag är väl bara ännu en idiotförklarad kvinna som hjälper till att sexualisera det offentliga rummet med mina texter :P

Halleluja!

Vertigomannen sa...

Å, blir bara mer sugen på att utnyttja min kropp som pornografiskt objekt.

Anonym sa...

Sexuellt frustrerade internetberoende med Tourettes syndrom. Går verkligen förläggaren med på att hamna i den kretsen?

amaryllis f-trix sa...

Kör ner den i halsen på dem bara, de surpupporna.

Anonym sa...

"inte bara kvinnor viker ut sig"... haha - ja då måste det ju verkligen vara illa!