onsdag 25 februari 2009

GALLA

Och så röstade de ja. Mitt under ett skamlöst, öronbedövande mediakacklande kring två idioter som förlovat sig, gick Ipred-lagen igenom riksdagen.

På vårt håll ägnade vi oss åt att äta Sveriges godaste semlor, på Ångbageriet i Sala. Den ädle Staffan berättade att de igår hade sålt 2 300 stycken! Vi grät av lycka när vi åt vår hetvägg. (Som heter vad i plural? Hetväggar?)

Däremot röstade Kulturrådets arbetsgrupp nej till att ge litteraturstöd till Gamiani (i likhet med de flesta andra Vertigoböcker som kom ut 2008). Nej, inte ska staten stödja sånt snusk. Orkade inte räkna på hur många hundratusentals pengar de gav till Bonniers vid samma möte. "Kvalitet och mångfald" my ass.

Har idag också fyllt i min ansökningsblankett till Författarfonden, som förutom ett par små resestipendier i slutet av 90-talet inte har gett mig ett öre under alla år och som väl lär spotta mig den här gången också. Avslagen motiveras inte. Ledamöterna tillsätts på något sätt. Tror inte det hela är särskilt demokratiskt. Börjar luta mot att moderatjävlarna kanske har en poäng i sina angrepp på de fossiliserade kulturpolitiska institutionerna.

10 kommentarer:

LäderMannen sa...

Gamini vart en fin bok. Död åt kulturrådet!!

eran LM

Anonym sa...

Dom har faktiskt det, moderatjävlarna, dom har faktiskt det...

/K

Anonym sa...

Kanske inte var en tillfällighet att de förlovade sig just denna vecka.

Anonym sa...

Varför fanns inte Vertigo Förlag med på Litteraturfestivalen i Umeå? Det var en massa bokbord där men till min besvikelse inget Vertigoman.

http://www.littfest.se
Se till att vara där nästa år!
/E

Lolita sa...

Att det då alltid ska vara så jävla mycket fel med beslutsfattningen från alla instanser.

Liz Wennberg sa...

Har du testat söka kulturbidrag via landstinget? (det testade jag och fick nobben, förvånad? Någon?)

das Boeg sa...

Återigen manifesterar Kulturrådet sin snevridna makt! Jäv, snusk och elände! Må samtliga ledamöter drabbas av hemorrojder och stock i avloppet! Sniglar på ögat åt Bonniers och allt deras hejdukar!

Ifall Ni, ärade Vertigoman, önskar återuppta Ert korståg mot denna förlegade institution, full av bakåtsträvare och vider, har Ni mitt och många andras stöd. Ni kommer aldrig vara ensam i kampen mot kulturmonopolet!

/Er underdånige Stormtruppsmedlem med krälande entourage

Vertigomannen sa...

Tänker inte göra nåt stort bråk den här gången; rådet har rätt att säga nej till böcker. Tydligen gillar de inte erotisk litteratur. Det kanske skulle krävas lite bättre underlivshygien på den fronten?

Umeå: läs den här bloggens allra första inlägg (från Umeå!) så får du reda på varför vi inte åkte dit i år...

Vertigomannen sa...

Och samtidigt försvarar "våra" författare med näbbar och klor ett Kulturråd som öser miljoner över Familjen...

Christoffer sa...

Skriv något fint om dekokrati, ungdomar och mångkultur i samma mening i nästa ansökan, det brukar gillas av De.