tisdag 10 februari 2009

GALLA, MÖSS, ANSÖKNINGAR

Dagen var planerad in i minsta detalj: en perfekt koordinerad göra-lista, som kröntes av ordet "ansökningen". Ska söka forskningspengar – igen. Den här gången vore det bra om de ville bevilja det, eftersom arbetslösheten startar i höst. Har ett bra projekt om hur "nykterhet" skapades under 1700- och 1800-talet genom att en rad diskurser om "rus" etablerades.

Vaknade halv fem i morse med fruktansvärd hjärtklappning och svidande mage. Tillbringade de följande fyra timmarna med att fontänspy allt egendomligare substanser ur en allt mer tillknycklad magsäck, vråla av ångest och stundom slumra i sängen. Där bjöds åtminstone underhållning: katterna hade fått nys på en mus, det var nycirkus 4real i sovrummet. Musen gömde sig i ett porslinsbäcken som står under sängen, katterna fick inte ut den. Stod inte ut, drog fram bäckenet och skakade fram den förvirrade musen. Sedan dags för en språngmarsch till toaletten igen medan huset fylldes av obehagliga, knastrande ljud och vettskrämda muspip.

Vinterkräksjuka för andra gången den här vintern. Förra gången (på julafton) framstod döden som ett lindrigare alternativ, den en här gången tycks en viss immunitet ha infunnit sig så att smärtan inte riktigt är lika stor.

Nu till ansökningen.

(För porrälskaren: nu står Josefine Mutzenbacher på utgivningslistan, kommer våren 2010.)

7 kommentarer:

Daniel sa...

kommer du att ge ut mer av wittkop? du borde ge ut allt som finns. allt.

Andy sa...

Håller med Daniel.

Anonym sa...

ta hand om hälsan

Rasmus sa...

Låter som ett oerhört spännande projekt. Handlar rusdiskurserna endast om kemiska rus, eller även andra?

Antar att du varken är på KB eller SH om du kaskadkräker, men annars tycker jag vi lunchar kring ena eller andra stället snart.

Vertigomannen sa...

Vill gärna göra mer Wittkop. Frågan är bara vilken av hennes böcker vi borde fortsätta med. De två vi gjort är rätt enastående. Vi får se.

Kemiska rus, men i synnerhet själva diskurserna kring rus, hur rus uppfattas, konstrueras - och därigenom hur nykterhet konstrueras. Ses måste vi!

Anonym sa...

Barnahandlerskan var bedrövlig! Liknade snarare en bedrövlig projektarbetetsroman med historiskt tema från gymnasieskolan, än någon stor litteratur. "Okej, killar och tjejer, fick vi med både giljotinen och Marat? Man vill ju att folk ska förstå."

Anonym sa...

Ersätt bedrövlig med undermålig i första meningen i kommentaren över, vid er läsning. Annars kommer denna kategori [den bedrövliga] utökas med ännu en text.