fredag 6 februari 2009

BOKFÖRLÄGGAREN SOM SLUTADE BLÖDA

Glömt att berätta om en annan grej som pysslats med på sistone: Nobelmuseet i Gamla stan ska ha en utställning om censur. Lördagen den 21 februari blir det en programdag. Bland annat vill de ha en maratonläsning med utdrag ur förbjudna böcker. Så de har bjudit mig för att tillsammans med Shoresh Ibrahim göra urvalet, skriva presentationer och agera konferencier. Det blir en spännande exposé från Ovidius till Nawal Saadawi, över Aretino, Galilei, Sade, Baudelaire, Apollinaire och en massa andra.

Mycket av det hinns inte kopieras utan måste skrivas in för hand: ännu ett tillfälle då mina färdigheter i maskinskrivning kommer väl till pass. Är en jävel på det: en av de få saker som tre års gymnasiestudier verkligen varit bra för.

Läste nyss intervjun som Victor Estby gjorde med mig på fiket förra veckan och skrattade högt: den där Edenborg, vilken jävla lirare asså.

5 kommentarer:

Jesper sa...

Trevligt med förbjuden högläsning.

Finns den där intervjun att läsa någonstans än?

Uffe Olsson sa...

det är oss du alltid sökt

Hunger Dämpar Sorg

http://malone61.blogspot.com/

ät oss som du vill bara du

är försiktig

Anonym sa...

Vid denna läsning skulle jag vilja närvara. Censur och tankefrihetens historia har alltid varit ett kärt ämne.
/K

Anonym sa...

Glöm inte Mykle. Och herr Hitler, om ni törs ...

Vertigomannen sa...

Både Hitler och Mykle och en hel del andra stod på listan, men den var tvungen att bantas, och bantas, och bantas pga tidsbrist... så bägge rök. Även boken om Exstacy som blev förbjuden i Australien 1995 fick utgå, tyvärr. Tror nog den kära publiken kommer att ha ögonbrynen uppe vid hårfästet i vilket fall som helst.