torsdag 27 mars 2008

DET FÖRSTA VERTIGO-TUPPERWAREPARTYT

Forslad med tåg till Strängnäs. Förde in korrektur i Lovecraft-boken, missade i stort sett att betrakta det vackra, snöiga landskapet rinna förbi. Introducerad till Peters fina Hundörat-antikvariat - stort, mycket böcker, fint. När han hade butik på S:t Paulsgatan brukade Vertigo ha underliga små mottagningar där.

Men ikväll samlas några mer eller mindre åldrade män från Strängnäs i antikvariatet för att bevista ett Vertigo-tupperwareparty. Vi pratar erotik. Vi pratar prostitution. Vi pratar sex. En revisor berättar om sig själv, om sina passioner för spänning (bungyjump) och skapande (sandslott och tårtor), han visar bilder också.

Försöker berätta om allting. Om texten, om köttet. Drar storysar. Finns ju en del att dra.

Många tycker om Sades De 120 dagarna i Sodom. Inser att Vertigo borde satsa mer på dyra, gedigna bokband. Dricker en massa vin. Det snurrar i huvudet. I början av kvällen kommer bilder av olika tekniker för självmord, särskilt en 357 kalibers kula i huvet. Men efter hand lägger sig ett förmildrande rus över alltihop. Säljer en del böcker. Skrattar mycket på väg till tåget. Far hem och inser att det är märkligt att röra sig ensam och berusad en vardagskväll på Centralen, fast inte särskilt ovanligt.

1 kommentar:

Anders sa...

Det är med skräckblandad fascination jag inser att en vardagsberusad porrutgivare skall betygsätta hemtentan jag precis skickade iväg.

Tack för väldigt bra seminarium (jag vet att jag talar för många i klassen)!

Anders, idéhistoria A