onsdag 9 juni 2010

FÖRSTA KLITTY-RECENSIONEN

Återkommen, hemvänd och tillbaka i huvudskålen. Arbetsuppgiftsarméer som äter min kropp som myrorna i Indiana Jones 4, samt diverse problem och hot. Åtminstone glad över den första recensionen av Anastasia Wahls Klitty: ett rymdäventyr, i Tidningen kulturen. Benny Holmbergs anmälan är väl värd att läsa i sin helhet eftersom texten väl knappast riktigt liknar så många andra, smaka själv:

"Denna bok är en förledd deckarkritik inbakad i en feministisk genre- och genusattack finurligt anslagen som pseudosexistisk gubbrunkattack, utformad som en kvasiuppgörelse med media och deckargenren, inslaget i en förslagen och bitade kändisintellektualism, parat med det raserade manssamhällets kvarvarande ruiner av floskulös sexism. Anrättningen kan i korthet beskrivas som en skröna full av feministklaustrofobisk genrekritik, fluoriserande upplöst i glättig gladporretorik avrundat med gubbsnuskig kåthet."


(Klicka på omslaget så kommer du till beställningssidan hos förlaget.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ingen Klittyrecension, men en hyllning till hennes eviga trälpartner, Dvärg-Olle, går att finna här:

http://sakrisvinstian.blogspot.com/2010/05/dvarg-olle.html

Fortsätt att slå hårt mot det kapitaliststyrda horimperiet av maktstyrda skitförlag. Var lågan som bränner och tär på ofarliga skitböcker.


Vänligen,

Eder Mattias