tisdag 29 juni 2010

FÖRLAGSSEKRETERARE SÖKES

Vertigo behöver en ny förlagssekreterare från början av hösten, eftersom Caroline Åberg vill koncentrera sig på sitt arbete som översättare och redaktör. Tjänsten är ungefär en halvtidsanställning. Vertigo förlag har funnits i sjutton år och ger ut ungefär åtta titlar om året.

PERSONLIGA EGENSKAPER

- Du gillar den litteratur förlaget ger ut.

- Du är mångsidig, har ordningssinne och förmåga att ta egna initiativ. Förlagschefen är kaotisk och bisarr, därför ställs höga krav på dig när det gäller organisation, logistik och problemlösning.

- Du har hög arbetsmoral och tycker om att lära dig nya saker.

ERFARENHET OCH KUNSKAPER

- Du har erfarenhet av förlagsarbete eller motsvarande, alternativt har läst någon av landets kurser i förlagskunskap.

- Du har elementära kunskaper i arbete med InDesign och Photoshop.

- Du har språkkänsla och kunskaper i grammatik, stavning och syntax och förmåga att själv uttrycka dig i skrift.

- Du har social talang, kan konversera med främlingar och agera säljare.

AMBITIONER

- Du vill lära dig alla delar av förlagsarbetet, från bokproduktion till bokföring. Du vill ha ett mångskiftande jobb med många tillfällen att påverka uppgifterna och chanser att förändra verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER

- Du kommer att arbeta med i stort sett alla delar av förlagets verksamhet, men betoningen ligger på den materiella basen: dagliga rutiner, distribution, annonser, korrespondens, kontrakt, royaltyuträkningar, kontakter med frilansare, tryckerier och rättighetsinnehavare, uppdatering av hemsidan, manusmottagning osv. Det handlar inte i första hand om arbete med texter och formgivning.

ARBETSPLATS

- Arbetsplatsen är ett fullt utrustat kontorsrum på Café Sodom på Södermalm i Stockholm. Du får gärna arbeta delvis hemifrån om du vill.

Maila CV och ett personligt brev till edenborg(AT)vertigo.se Du får svar senast under augusti, beroende på mängden av inkomna ansökningar.

Inga kommentarer: