måndag 28 september 2009

SUMMERING AV BOKMÄSSAN

Bestämde mig för ett år sedan att Vertigo inte skulle vara med på bokmässan 2009. Ångrade mig under våren eftersom vi fått en ny monterplats och några nya förlag skulle vara med och det kändes lite nytt och roligt. Satsade rentav mer än tidigare.

Kände på vägen till Göteborg i onsdags en stark ånger över mitt ångrande. Allting verkade fel.

Nu är det dags för sammanfattningen. En hel mängd suggestiva möten, upplysande samtal, hysteriska skrattattacker, smickrande uppvaktningar, goda middagar, fint umgänge och nya idéer gjorde dagarna värdefulla.

Men ur förlagets konkret ekonomiska synvinkel var det ett fiasko: slita som ett djur några dagar för det höga nöjet att skänka bort hundratals böcker. Det hade varit bättre att inte hyra någon egen monter utan bara vara där några dagar och flanera.

Det är inte så skönt att känna ånger. Men det lättar att berätta om den, vare sig det nu är någon som lyssnar där ute eller inte. Nu är det hur som helst dags att ge fan i alltihop och åka till Norge. Och där blir det näppeligen oomstritt.

1 kommentar:

Jannes sa...

Surt, och trist förstås att det var misslyckat.

Ännu surare för mig, som bläddrade som ett fån i katalogen och tjurade över att Vertigo inte var på mässan. Och nu får jag väl aldrig chansen att ser er där igen...