fredag 12 juni 2009

STIGS NYA BOK

Fick manuset till Stig Sæterbakkens nya roman och har börjat läsa. Titeln skulle kunna bli Förlåt mig ej på svenska, det är en berättelse om kärlek och svartsjuka, och inledningen är så stark att ögonen höll på att ploppa ur huvudet på mig. Hur kan människan bara bli bättre och bättre!?

Ägnade hela förmiddagen åt att scanna in gravyrerna som illustrerar Markis de Sades Juliette, vars båda första delar (av sex) kommer i en volym i augusti: skojiga bilder. Kan för övrigt meddela att vi fick litteraturstöd både för Osynliga händer och Golem: härligt bonusklirr i kassan. Samt att vi har blivit lovade översättningsstöd för L-F Célines tre efterkrigsromaner från franska staten (svenska staten har ju slutat stödja översättningar från svenska till andra språk, men fransmännen är tydligen inga bonnlurkar).

Som grädde på moset: Gunnar Blå har lämnat in första versionen av sin tredje roman till förlagsredaktören Anna Holmström. Den har arbetstiteln Övervakningen.

Vad mycket det händer!

3 kommentarer:

Creutz sa...

Spännande!

Anonym sa...

Ser fram emot Juliette (och de andra nämnda, spännande...). Vågar man hoppas på en lika snyggt inbunden utgåva som De 120 dagarna i Sodom?

Vertigomannen sa...

Självklart! Men tänkte ha ett rött linneklotband den här gången - samt dessutom ett skyddsomslag.