lördag 27 juni 2009

MER PEAK OIL

En framstående klimatforskare fick ordet under ett av seminarierna, som handlade om hur Peak oil påverkade prognoserna för den globala uppvärmningen (FN:s klimatpanel tar inte in den faktorn i sina beräkningar otroligt nog). Han lät bli att kommentera vad som sagts och berättade att han på sistone helt gått upp i frågan om de fossila bränslen och vad den minskande produktionen av dem kommer att innebära. "It terrifies me."

Han påpekade att politiker nu världen käbblar över hur de ska påverka utsläppen av koldioxid. "They believe they have the power. But they can't do anything." Det handlar nämligen inte längre om hur mycket olja vi ska använda på jordklotet. Det handlar om hur vi ska fördela den minskande tillgången. Och det handlar om hur de extrema konflikterna som föds ur energibristen kommer att hanteras.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Känner du till www.fromthewilderness.com ?

/ah

antoine sa...

Om läget är akut, hur kommer det sig att de inte har olika alternativa planer för att oljan ska ta slut? Det verkar som att de vet saker som de inte vill säga. Till exempel hur mycket olja som saudierna kan pumpa upp i ännu oexploaterade oljefält.Hur mycket olja som finns i Afrika. Naturligtvis handlar det om att låta diktaturer sitta kvar vid makten och inte låta folken få del av oljeinkomsterna, men oljan lär inte ta slut för Väst än på ett tag. Detta är enda sättet att förklara varför I-länderna inte verkar oroliga över peakoil-diskussionen.

disa sa...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園