torsdag 4 september 2008

KATTNAMN OCH LITANIOR

En av kattungarna ska tydligen heta Andersson, det har den blivande styvföräldern bestämt. De andra två kunde förstås döpas till Justine och Juliette, men könet är fortfarande tämligen obestämt även om det verkar vara två hanar och en hona. Tror vi avvaktar ytterligare något.

Ångesten rider mig idag, men den har åtminstone en orsak: det där förbannade cafét. Det har brutit ned min hälsa, det har gett mig oändlig plåga och sömnlösa nätter, det är en cancersvulst i min tillvaro och en styggelse i kosmos, det har kostat mig otroligt mycket pengar och inte gett tillbaka ett ruttet öre. Borde kanske lyda den anonyme kommentatorens råd och börja sälja knark och sex under disk och bara betala svarta löner. Men det finns någon sorts heder här, en känsla för facklighet och rent spel. Vi konkurrerar på ojämna villkor med fik som gör en stor del av verksamheten svart; tvingades sålunda höja priserna igen. Hoppas inte stammisarna sviker.

Bör kanske tillägga att cafét är ett litet paradis, en den fria andens enklav i det postkapitalistiska träsket, en plats där socialt mycel kan växa och där det godaste kaffet i världen serveras. Vet inte hur det skulle vara utan det. Kanske är det extra smärtsamt just nu för att det håller på och förvandlas.

7 kommentarer:

Pelle sa...

din självdistans är fantastiskt underhållande.

Kattis sa...

Självdistans är en styggelse. Litanior är bra. Andersson funkar som namn på en katt, Justine och Juliette, tja, är det hankatter kan de väl heta Justinianus och Julius, fast det är ju lite pretentiöst...

Mattias Indy Pettersson sa...

Morfar och Pyret! Där har du det.

murre sa...

"en den fria andens enklav i det postkapitalistiska träsket"...
det är... djärvt... låter lite pastisch, men...

Anonym sa...

Cafet är fantastiskt, finns inget likt det utom i radikala/boknördars/glasögonormars/sexfumlares tårsmorda fantasier ... Borde erhålla kulturstöd ... om det läggs ner idag har du o alla inblandade ändå gjort en stor o god gärning.

Henrik sa...

Caféet är det bästa som hänt världen sedan renat vatten i kran introducerades!
Instämmer med föregående kommentator i åsikten om kulturstöd.

Jag erbjuder mig att jobba utan lön (vi kan kalla det praktik) ifall kassan tryter och kronofogden önskar en kaffe i samband med utmätning.

Anonym sa...

Jag har inte varit på ditt café mer än en handfull gånger, plus några privata fester, men jag kommer gå dit oftare. Behöver du mer pengar för att kunna behålla verksamheten ska du såklart ha det, även om det från mitt håll bara kommer röra sig om småpengar för kaffet.