torsdag 19 juni 2008

OMSLAGSFOTON

Hävdar ju "tycker om att ta omslagsfoton" och det är sant. Förra måndagen, omslagsbilden till Alfred de Mussets Gamiani. Ägnade dagen åt att införskaffa rekvisita. Inte minst just detta!

Söka de perfekta strumporna, känna på nylonet, bedöma dess kvalitet, dess täthet. Gå till Sidencarlson på Drottninggatan och köpa svarta sidenband (lite för korta tyvärr, visade det sig). Till favoritbutiken Dance&Gymshop på Gamla Brogatan och köpa svarta balettskor. Till Emmaus för att köpa vita klänningar.

Så hem och rigga studion: mitt sovrum som vanligt, med mormors snygga gamla säng med mässinggavlarna (syns också på omslaget till Att smiska hembiträdet). Förbereda ljuset (alltid bygglampor). Så ta hand om de tre vackra modellerna när de anländer, hjälpa dem att klä om, knyta sidenbanden kring deras vader.

Så arrangera den i högsta grad pornografiska positionen: en kvinna på rygg med benen brett isär, däremellan en naken man som i sin tur har ansiktet mellan skinkorna på en mindre kvinna som samtidigt kysser den första. "Har ni det bekvämt?" Gissa! Och det viktigaste när man fotar: "Ni ser fantastiskt vackra ut!"

Och det gjorde de. Och bilden blev hänförande, sedan den manglats genom photoshop, födelsemärken plockats bort och bakgrunden ordnats till. Troligen allt för obscen för många, men ju vackrare och obscenare desto bättre, är mitt valspråk.

Tyvärr, alltid det lilla gruset: något som missas, någon liten detalj som borde varit annorlunda. Det är närapå omöjligt att hålla ordning på allt. Om hon bara hållit sin arm lite längre ner, om han bara kunnat pressa in ansiktet ännu djupare mellan skinkorna, om kameran bara befunnit sig lite högre...

Men det är lappri. Stolt!

Inga kommentarer: