lördag 28 juni 2008

ÅNGESTEN OCH RASERIET

Har ärvt rastlösheten från farsan, och den starka simultanförmågan. Det sägs att han brukade titta på tv, lyssna på radio, prata i telefon, tippa och skriva låttexter - samtidigt. Pappa hette Bernt Dahlbäck, han var komiker och sångare. Det fanns en torrent med hans skivor på Pirate bay, men den är försvunnen. Plattan som heter "Full i garv" hade en bild av mig på baksidan, och låtarna "Gummiankan" och "Alida Gullmaj" handlar på olika sätt om mig.

Har pga farsan uppfattningen att generna spelar stor roll för personligheten, trots all modern och postmodernkritik av biologismen. Träffade honom inte mycket under uppväxten, har knappt några minnen av honom. Men folk som träffar oss säger att vi är extremt lika inte bara till utseendet utan även till sättet, livsvalen, intressena.

Ny giv för den här bloggen: slut med snygga, avrundade inlägg. Skriver i fortsättningen allt som rinner upp i huvet. Idag växlar det mellan regn och sol. Det finns en ångest: men det är en ångest som liknar skapandets raseri, den furor som Giordano Bruno pratade om, som rinner upp ur allt för mycket kärlek, för mycket ande.

Undrar om det inte kan hänga ihop med det japanska mangauttrycket som Loka inte kommer ihåg men som betecknade en ilska som skapades av en gullighet som nästan var en övermäktig: gullighetsraseriet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

福元清潔公司從事環保清潔工作已有十年以上經驗且客戶遍及各行各業。

Anonym sa...

大愛專業精緻搬家為大台北搬家客戶提供專業搬家技術,另有回頭車全省搬家搬家服務搬家時請洽詢大愛台北搬家公司

Anonym sa...

純白室內設計給您一個安全的空間設計、安心、健康、舒適、愉快、貨真價實的室內設計服務,是我們始終堅持的經營理念。

Anonym sa...

康福搬家公司台北搬家桃園搬家客戶,提供精緻搬家服務,搬家費用公道公開,讓您輕鬆搬家,另提供搬家包裝材料

Anonym sa...

哈佛留遊學代辦中心提供留學遊學代辦服務。

Anonym sa...

大揚複合機租售公司提供收銀機打卡鐘碎紙機印表機傳真機影印機事務機的租售服務。

Anonym sa...

IDecor室內設計裝潢公司提供住宅別墅室內設計、商業空間設計、室內設計作品及居家室內裝潢施工服務。

Anonym sa...

台灣徵信網除了提供合法徵信社,給你迅速又專業的徵信服務。