torsdag 15 september 2011

NYHETSBREV

[Det senaste nyhetsbrevet, vill du ha det direkt till din mail så anmäler du dig på hemsidan.]

Klamydiadoftande klampan,

det är bråda tider! Nya böcker anländer från tryckeriet hela tiden! Jag, Terese och vår nya förlagskille Fredrik Anjou sliter som råttor för att hinna med!

Det här nyhetsbrevet kommer följaktligen att innehålla en hel del, så läs vidare!

För sjuttonde gången ber vi om ursäkt för alla förseningar som trasslet hos vår distributör Förlagssystem har inneburit. Nu har äntligen alla våra älskade Stormtruppsmedlemmar fått sina paket med augustiböckerna, och nästa vecka kommer de båda nytillskotten: tredje och sista delen av Markis de Sades Juliette, samt Magnus Frederiksens märkvärdiga Erotisk ritbok.

Paketet med de båda kommer att kosta 210 kronor, vilket är en hundring under det näst lägsta priset du kommer att kunna köpa dem för – ytterligare en anledning att anmäla sig till Stormtrupperna.

Den hittills mest uppmärksammade av de tre böckerna vi släppte i augusti är Jonas Indes korta, svarta roman KKM. I söndags publicerades en lång intervju av av Quetzala Blanco med författaren i Nyheter24 där du kan läsa om hans tankar kring texten: http://nyheter24.se/noje/kandisar/610135-sondagsintervjun-jonas-inde

Recensionerna av KKM har i stort sett varit överväldigade. Romanen har kallats ”höstens mest hajpade bok”. Uppenbarligen träffar den läsaren som en riktig fet magpumpare och är svår att hålla sig neutral till.

”Det mest njutbara i KKM är Jonas Indes perfekta återgivning av den osentimentala känslokylan hos en mördare som inte känner något för sitt offer.” (Bokfetischist)

” Det är en på alla sätt vämjelig berättelse, inte minst dess sista åtta sidor. Spekulativ, valhänt samhällskritisk, kokett korthuggen. Dock med stilistisk snits och högt berättarmässigt tryck. ” (Johan Hilton, Expressen)

”Nu när jag har läst ”KKM” så förstår jag både att andra förlag inte vågade sig på den och varför Vertigo gjorde det, den är nämligen precis en sådär skönt upprörande och härligt äcklig bok som nästan bara Vertigo kan lyckas med. Jag har skrivit om det förrut och jag borde ha lärt mig vid det här laget. Man bör inte läsa Vertigoböcker samtidigt som man äter…” (Jessica Björkäng, Bokhora)

”Det är en provokation, givetvis. Att skildra något så oerhört att läsaren upplever intensivt obehag. (Det lyckas.) För att vara på säkra sidan levererar Jonas Inde ett crescendo som staplar pedofili, barnadråp och andra vanartigheter i pölen där sexualitet och våld möts. / Det kan inte bli äckligare. / Heller inte löjligare.” (Ilsken sågning i ETC av Andreas Gustavsson.)

”I KKM kommer ingen undan, det är en på flera sätt skoningslös bok som visar upp några av de mörkaste skrymslen som kan döljas i en psykopatisk människas vridna sinne. Samtidigt drar det aldrig åt att bli något frosseri i det äckliga och stötande, Inde lyckas samtidigt berätta en historia som fångar tag i läsaren, främst på grund av att den är så fascinerande i sin obehagliga natur.” (David Larsson, From Beyond)

Av olika anledningar har vi tvingats höja priset på KKM. Paradoxalt nog har detta medfört att den finns tillgänglig i många fler butiker. Fortfarande är dock det mest förmånliga erbjudandet KKM+kaffe för 35:- på Café Sodom!

En annan bok som väckt starka känslor är Magnus Blomdahls reportagebok Äkta skräck: den nya vågen av extrem film. Den rockiga boktrailern har setts av en väldig massa hundra människor: http://www.youtube.com/watch?v=Lj7LKmA_zG0

Och recensenterna är tagna:

”Som intervjubok betraktat är Äkta Skräck ett väldigt intressant bidrag som dessutom, såvitt jag vet, står som något ytterst unikt på den svenska litterära arenan. Flera av personerna som intervjuas har något vettigt,eller åtminstone fascinerande, att säga om det de gör och även varför de gör det.” (David Larsson, From Beyond)

”Men Äkta skräck är först och främst en guidebok för den oinvigde, en provkarta av nedslag i en för många främmande filmkultur. Som sådan är den imponerande bred och lättillgänglig, för att inte säga utmärkt. Och Blomdahl utgör sannerligen en formidabel ciceron ner i extremfilmens lockande, läckande träckhelvete.” (Erik van Ooijen, Kulturdelen.com)

Den 13 oktober har du chansen att se ett urval av filmerna som boken tar upp på Bio Rio vid Hornstull i Stockholm, tillsammans med dokumentärfilmer från Vertigos historia, kortfilmer av Nicolas Debot, Edenborg, Alexi Carpentieri och Henrik Möller. Läs mer och köp biljetter direkt via Bio Rio. Våra Stormtrupper går givetvis gratis och kan skicka ett e-post till info@vertigo.se för att bli garanterade plats.

Ett annat datum du bör notera noga är den 1 oktober: Då har Vertigo och Turteatern i Kärrtorp en gemensam kväll. Dels blir det deras teaterversion av Markis de Sades Juliette, dels blir det ett panelsamtal med landets främsta Sadekännare: Hans Johansson, Edda Manga och Agneta Tröje som samtalar med regissören Nils Poletti. Slutligen blir det fest. Missa inte det!

Nästa vecka blir det bokmässa i Göteborg. Kom förbi och hälsa på oss då: vi har monter B02:01, precis innanför ingången till Gothia Towers! Du kan få böcker signerade, anmäla dig till Stormtrupperna, krama Vertigofolket, träffa författare (Jonas Inde kommer att vara på plats på lördagen, Magnus Frederiksen lite runtom hela tiden) och få ett glas rödtjut.

Slutligen, för nu börjar jag bli trött i fingrarna och förmår inte skriva mer, kan du nu titta på min boktrailer till min och Loka Kanarps spökserieroman Hungerhuset som släpps om två veckor, förhoppningsvis gör den dig sugen på att skaffa albumet: http://youtu.be/mstjx7xFhKQ

Vi hörs, ses och luktas således snart, under tiden önskar jag dig en ljus höst –

Inga kommentarer: