fredag 30 september 2011

GJENNOM NATTEN

Någon kanske minns ett tidigare blogginlägg om Stig Sæterbakkens nya roman Gjennom natten (som du kan läsa här). Nu har boken precis kommit ut i Norge. I april släpps den på Vertigo, som vanligt i Niklas Darkes översättning. Mottagandet i grannlandet har varit fullständigt enastående, jag knycker några citat från förlaget Cappelens hemsida:

"Garantert en av årets beste romaner (...) Dette er Sæterbakken på sitt
beste, og stort bedre blir ikke norsk litteratur." (Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen)

"Stig Sæterbakken lodder dypere enn de fleste, og har med «Gjennom natten» lagt en ny mørk, vond og kunstnerisk vellykket roman til forfatterskapet." (Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad)

"... et språk som får deg til å holde pusten de riktige stedene og jage fra side til side, fra rom til rom, som i en spenningsroman." (Vidar Kvalshaug, Aftenposten)

"Et nesten utilnærmelig tema, som forfatteren Sæterbakken sirkler inn på en måte som kan kalles en litterær kraftprestasjon." (Turid Larsen, Dagsavisen)

"Sæterbakken skriver om sorgens labyrint, og han gjør det godt." (Ida-Sofie Solberg Stryken, Gudbrandsdølen Dagningen)

"Det er vondt, men også givende å lese, først og fremst fordi Sæterbakken skriver enormt godt. Språket blir aldri noe skjold eller filter, tvert imot, det borer seg inn i mørket, med en presisjon og oppfinnsomhet i billedbruken som paradoksalt nok føles befriende". (Ole Øyvind Sand Holth , Dagbladet)

"For idet romanen entrer det huset du vet i Bratislava, er det virkelig som om hele leseropplevelsen hylles inn i natt. Du vet ikke riktig hva som foregår, men du kjenner det i ryggen som en uro." (Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende)

"Stig Sæterbakkens interesse for det stygge, det skremmende, det onde fornekter seg ikke. I den nye romanen Gjennom natten bærer han denne børen videre på et vis som er tilforlatelig og overraskende på samme tid. (...) Meyers fortvilelse og behov for renselse er like sterk lesning som den vaklende mannen i begynnelsen av boken var det." (Leif Ekle, NRK)

1 kommentar:

Easy Cool sa...

A GJENNOM NATTEN Very Funny Photo And Blog...............jhuysfedsyuysdfuyefuy auyefuyateuygfb azagliwuy hzdkbdvlguiljkkjglzhsuoyiyhjkzkjkHEH:............