måndag 27 april 2009

TEXTMÄSSAN SOM UNGKARLSMASKIN

Aj, oj, uj. Kroppen värker efter en vansinneshelg som den här förmiddagen på något sätt kröntes med ett tre timmar långt, helt igenom improviserat föredrag om Vertigo och Gunnar Blå för Dansk forfatterskole, varefter eftermiddagen ägnades åt allt praktiskt som måste göras så snart det kommer nya böcker från tryckeriet: Stormtruppsutskick, Btj-blanketter, Kulturrådsansökningar, Recensionexemplar.

Har inte själv försökt samla ihop och reflektera kring intrycken från årets textmässa, men blev översköljd med tacksägelser och beröm efteråt, det fick egot att svälla härligt och tydde på att alltihop varit bra. Satt på scenen hela dagen, alla seminarierna var superintressanta och välbesökta, men särskilt roligt var samtalet med Susanne Dodillet och Anna-Maria Sörberg om prostitution och hiv-män, det var som musik.

Mina duktiga döttrar satt i dörren. Praktikanterna Jesper "Nittonde stolen" Ims Johansson och Billie "Promise and the monster" Lindahl krängde Vertigoböcker för brinnande livet och slog försäljningsrekord. På kvällen hade vi ett blött party i under källarvalven, men i stort sett utan skandaler. Gårdagen ägnades åt att tillsammans med Stig Sæterbakken sitta och äta och fika i timtal utanför cafét med de mest innerliga och meningsfulla samtal.

Har googlat fram en hel lång rad med blogginlägg om årets Textmässa, och allihop är alldeles översvallande glada. Lite längre skriver Camilla Nilsson i Norrköpings Tidningar.

Här går det förresten att läsa Victor Estbys stora intervju i Focus: "Bokterroristen Edenborg" (synd att dom inte valde eldbilden... ser styggare ut där).

Är för övrigt glad för att Loka har hittat min kamouflagebomberjacka, och för paketet från Syndikalistiskt bokcafé i Göteborg med "Classwar – probably the best war in the world"-tshirts och Antifa-kepsar. Årets vårmode är spikat!

Inga kommentarer: