måndag 6 april 2009

HÖSTBÖCKERNA PÅ BANAN

Idag postades säljmaterialet till Isakson&Parson. Må nu alla kvalitetslitterära porrförlags gudom (Porrhus?) se till att bokhandelskedjornas inköpare går igång på titlarna nästa vecka!

Samuel R. Delanys Hogg
CJ Håkanssons Köttets undergång
Felix Saltens Josefine Mutzenbacher
Markis de Sades Juliette, del 1

Hoppas åtminstone att de uppskattar omslagen: Vilket slit! och vilken stress! det har varit. Men fina blev de. Som nedanstående, som togs ute i Årsta förra veckan. Det är Elis fot och Elias ansikte. I texten om Samuel Delanys roman Hogg från 1969 skrev min hand vad som måste vara den värsta eufemismen i förlagets historia:

"Huvudpersonen i Hogg är en 11-årig pojke utan namn. Med ett naivt, precist och medryckande språk berättar han om de dramatiska händelserna under några heta sommardagar i en mindre amerikansk stad, där han slagit sig samman med ett gäng äldre homosexuella vildpannor som slår sig lösa utan några som helst gränser."

Den som känner till Hogg säger nog: hm!

7 kommentarer:

Creutz sa...

Hm!

Anonym sa...

Jag saknar frasen "mustig och sedelarande odyssé"

kol sa...

Synd att det inte gick att få fram en 11-åring till omslaget bara..

Hänrik Pålson sa...

skitkul att ni översätter Samuel Delany på svenska!! Och så Hogg! Jag vet att jag tänker köpa den!! När finns den i bokhandeln?

Vertigomannen sa...

I augusti. Men, återigen: "ett gäng homosexuella vildpannor"...?! Är det verkligen en adekvat beskrivning av huvudpersonerna i en roman som låg opublicerad mellan 1969 och 1995 pga sin extremt provocerande natur?

Juliette sa...

Äntligen är ordet! Samtiden lider akut brist på provokation i ordets egentliga, verkliga bemärkelse.

GFEW sa...

"slår sig lösa" efter "slagit sig samman" är väl en onödig upprepning... slå, slagit...