tisdag 20 maj 2008

SYNERGIEFFEKTER

Arbetet med den första Aftonbladet-recensionen (Foucaults Diskursernas kamp och en roman som anspelar på Foucault) går framåt som det brukar: läser, reflekterar, antecknar, sover. Vid något tillfälle inom några få dygn kommer det räcka med en halvtimme vid datorn. Texten ligger liksom färdigskriven längst bak i hjärnan, bara att skörda.

Under föreläsningar och seminarier på Södertörn blir det också tillfälle att arbeta vidare med den: vi läser Beauvoir, Fanon, Lyotard. Vi diskuterar identitetspolitik. Även i detta skrivs Foucault-recensionen. Det är ett privilegierat liv, att få ägna dagarna åt dessa verkligheter.

Synd bara att de tänker ut-LASa mig om ett år. Lagen var ett vackert framsteg i en värld med gott om arbeten, nu bidrar den tvärtom till utslagningen. Hela tanken på långsiktighet, att gradvis förbättra undervisningen, uppfinna nya kurser, fördjupa relationen till instutionen – alltihop pajar.

Det är deprimerande. Tur att fåglarna sjunger utanför fönstret och att katten ligger bredvid mig och betraktar mig med sina slöa, gula ögon. Sidonie gör sitt jobb väl.

Inga kommentarer: