fredag 27 april 2012

ÅRETS TEXTMÄSSA

Imorgon, lördagen den 28 april, är det Textmässa!

Det är den elfte gången i ordningen som denna de oberoende bokförlagens och tidskrifternas ursprungliga mässa går av stapeln, och liksom de senaste åren sker detta på Nürnberghuset i hörnet Högbergsgatan / Björngårdsgatan på Södermalm i Stockholm, klockan 11-16.

Du hittar en lång rad oberoende bokförlag och tidskrifter i utställningen: de har med sig alster som säljs på plats till särskilt lågt pris! Goda möjligheter att hitta böckerna du inte hittar i den Bonnierdominerade bokvärlden, och få dem signerade!

Du hittar också ett tjusigt program på övervåningen, där konferencieren i år är Harald Hultqvist:

12.00: Bortom porr och postporr – paraporr?
Medverkande: Carl-Michael Edenborg, författare, idéhistoriker och porrförläggare (samt förhoppningsvis någon ytterligare, annars får jag argumentera mot mig själv).

13.00: Heidegger – på väg mot (svenska) språket.
Medverkande: Sven-Olov Wallenstein, filosof verksam vid Södertörns högskola och översättare. John Swedenmark, kulturredaktör på Arbetet och översättare.

14.00: Att låsa upp det förflutna – Ett samtal om Könspolitiska nyckeltexter och arbetet med dem.  
Medverkande: Klara Arnberg, fil. dr i ekonomisk historia vid Stockholms universitet. Elisabeth Elgán, docent i historia vid Stockholms universitet. Ulla Wikander, professor emeritus i ekonomisk historia. 

15.00: Tankens födelse i munnen – ett samtal om tal, stil och idé i Heinrich von Kleists dramatik.
Medverkande: Horace Engdahl, författare, kritiker och översättare. Katarina Båth, doktorand vid litteraturvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet.

Vill du ha fler detaljer om programmet och utställarna, så kika på hemsidan: www.textmassan.com

Är du medlem av Stormtrupperna får du givetvis komma in helt gratis, alla andra betalar 50:- Vertigo finns på plats med ett jättebord, inklusive de två senaste titlarna av L-F Céline och Gunnar Blå, samt min och Lokas Hungerhuset – och mitt Det parapornografiska manifestet!

Inga kommentarer: