tisdag 5 juli 2011

SENASTE NYHETSBREVET

[Senaste nyhetsbrevet från förlaget:]

Kaffeångestridna kafpan,

förlagets eminenta förlagssekreterare Terese har gått på semester, så den här månaden ror jag ensam det här skeppet som sjunkit konstant sedan aderton år.

Det betyder inte att saker står still. Främst ägnar jag mig åt höstens böcker: först ut är den feta Lovecraft-volymen och Äkta skräck, samt Jonas Indes kortroman KKM. Men jag försöker också titta på inkomna manus och mixtra med bokmässor, samtidigt som jag borde ägna all tid åt min egen roman och åt min och Loka Kanarps serieroman Hungerhuset som släpps på Kolik förlag i september. Nå, det brukar gå, det har gått förr, det kommer att gå nu också.

Häromdagen publicerade Aftonbladet kultur en rolig recension av Martin Tistedts enastående Världens världslighet, en av de mäktigaste texter Vertigo har publicerat på många år. Petter Lindgren erkände sig besegrad av den, om än på ett motsägelsefullt sätt:

"Om man bortser från det våldsamt skabrösa innehållet skulle Världens världslighet faktiskt kunna vara skriven av någon halvdan trettiotalsmodernist, och det är lätt att börja journalfilmsknarra för sig själv medan man läser. Effekten är komisk, och får åtminstone mig att så småningom kapitulera (eller om det mer är fråga om någon sorts domning) för den svärta som trots allt finns i boken och som antyds redan av omslagets vanitasstilleben.” (Läs hela recension här.) (Boken köper du billigast och bäst direkt från förlaget.)

Som jag berättat har vi satt igång att trycka om en del slutsålda titlar. I maj kom antologin med feministiska porrnoveller Närstrid: Vanessa. Nu kommer Kjell Lekebys mycket efterfrågade Kung Kristina: drottningen som ville byta kön. Du beställer den enklast direkt från förlaget.

Du har väl för övrigt inte missat att vår hyllade Hunter S. Thompson-biografi numera är frisläppt och kan köpas överallt och inte bara på Kulturbutik.se? Vi gillar dock om du köper den från oss.

Här kan du lyssna på när skribenten Lina Arvidson tipsar om Jean de Bergs erotiska klassiker Bilden i Sveriges radio häromdagen Och här hittar du boken.

Här kan du läsa en nyskriven novell av Gunnar Blå, "Kärlek i Europa", som ingår i Helsingborgs Dagblads sommarserie med temat "den svenska synden".

Slutligen, för den som inte såg den, här ligger den maffiga, blodiga och rockiga trailern till Magnus Blomdahls Äkta skräck: den nya vågen av extrem film som släpps vid mitten av augusti.

Nu åter till Hungerhuset. Vi hörs snart. Då ska jag försöka ordna en ny bildbyline till det här nyhetsbrevet, jag är trött på plommonstopet. Några önskemål? Skriv in dom i kommentarfältet till min blogg. Tjingeling –

Vertigomannen

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har ett önskemål;
Svara på vad i helvites hände med CJ Håkanssons Köttets Undergång???
Har väntat i år nu!

Doktor C/M Edenborg sa...

Beklagar: det verkar som om Köttets underång inte blir av. CJ blev aldrig nöjd med manuset, så han drog tillbaka det. Men vi hoppas liksom du på fler böcker från honom snart!

Anonym sa...

Jag är så trött på det här. Vertigomannen hit och vertigomannen dit. Allt fokus på vertigomannen. Nu ligger han gränsle över någon på ett bokomslag. Wow. Nu ordnar han poesiafton. Herregud. Finns det inget denna människa inte klarar av?

Doktor C/M Edenborg sa...

Jag håller med dig. Jag skulle rentav tro att jag är mycket mycket tröttare på honom än du är. Men vilket omslag och vad för poesiafton?

Anonym sa...

Det var en komplimang för hur skicklig du är att röra dig mellan olika kulturöar.

Anonym sa...

"mitt och Loka Kanarps serieroman Hungerhuset som släpps på Kolik förlag i september."

eller: "Loka Kanarps och min serieroman" :-)

Anonym sa...

Vertigomannen är skicklig, men har också tur som har hittat en så tålmodig hustru mitt i den frustande homoerotiken.