onsdag 15 september 2010

SÅSOM I EN SPEGEL

Det är alltid en helig stund när nya böcker kommer från tryckeriet. Satt ett par timmar på fiket igår och väntade på Jean de Bergs Bilden och Lewis Carrolls Sylvie och Bruno. Blev alldeles tårögd när vi till slut fick slita upp de första exemplaren ur förpackningarna, vilka skönheter!

Blev tvungen att fotografera mig själv tillsammans med dem. Här är Sylvie och Bruno, i Christian Ekvalls genialiska översättning och med Naomi Nowaks vackra omslagsbild, en tjock rackare till bok (462 sidor):


Och här är ett foto för alla älskare av meta-meta-meta-fotografi, sånt som folk kan gå igång på under syratripp, kantänka, den undersköna utgåvan av Bilden, i översättning och med efterord av den enastående Agneta Tröjer, med vidunderliga illustrationer av Jan Bielecki och med en framsida som föreställer petit-moi, en naken flicka och min hustru:


Den här veckan skickas böckerna till våra älskade Stormtruppsmedlemmar, och nästa vecka finns de både på hemsidan, i bokhandeln, i förlagets monter på bokmässan och på Café Sodom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Eftersom att Golem är superbra så kommer här en liten fråga: kommer Vertigo ge ut fortsättningen som man kan läsa om i efterordet? Det skulle vara toppen! Andra böcker som skulle vara trevliga att få läsa är fler Dennis Cooper-böcker.

Vänliga hälsningar