måndag 22 december 2008

VERTIGO MOT IPRED

Enligt Copyriot –Rasmus Fleischer – är Vertigo ett av de få bokförlag som en Ipred-motståndare kan handla böcker från:

http://copyriot.se/2008/12/16/bokforlagen-som-indirekt-stodjer-ipred-%E2%80%93-och-alternativen/

Att bokförläggareorganisationer och författarorganisationer – som traditionellt borde symbolisera det fria ordet och tänkandet – stödjer en lag som uppenbarligen strider mot grundläggande rättsprinciper och ger polisiära befogenheter åt privata företag är en enorm skandal.

3 kommentarer:

robin sa...

Man ha rätt att kopiera vad man villoch fullständigt stöd till motståndet till Ipred ofrånkomligt för ivrare avyttrandefriheIpred är en lögn i fåraklädnad och låtsas bevaka författares och musikers ochkonstutövares intressegentligen är den ett totslitlärt försök av staten att utöva förmynderigrattis ontrollstaten kommer inte vinna över internet det finns en kedja Bonniers ocdå de vill försöka bonniertysta detordet oden fria hämtningemn kan tanka ner utan pengar men ipred är satasom vill ha pengar.

Lolita sa...

Bra ställningstagande!

Anonym sa...

Den första kommentaren är antingen skriven av någon med ett trasigt tangentbord, eller en schizofren konspirationsteoretiker med trasigt tangentbord...? Men, "en lögn i fåraklädnad" låter nästan som poesi i mina öron. Håller förövrigt med om allt när det gäller Ipred.