onsdag 24 december 2008

VERTIGO FIRAR JUL

För alla er som sitter ensamma och deprimerade, för alla er som är med nära och kära, för alla er som är besvikna över era julklappar, för alla er som myser och trivs, för alla er som mår illa av julmaten, för alla er som hatar julen och för alla er som älskar den:

Vertigomannen har fått kräksjuka och tvingats ställa in julen. Ägnar istället högtiden åt att läsa korrektur på Hans Johanssons högförnämliga översättning av Markis de Sades Juliette.

Den panikartade känslan av att inälvorna äts upp av aggressiva Gremlins som verkligen vill mig ont, som verkligen vill driva mig till självmord, som med Hulkens kraft har kramat de sista dropparna galla ur inälvorna – alltihop bildar en hyfsad resonansbotten till de obetalbara scenerna med impotenta libertiner som kräver att bli pryglade, skitna på och fista i näsan för att kunna leverera ett fattigt sprut.

God jul från källarhålet. Nu kan det åtminstone inte bli så mycket värre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan ha kråksjuka också. Läskiga typer som vill driva till självmord får man aldrig lämna örat till, aldrig det minsta, inte ens bråkdelen av en bråkig kråksekund. jesussången kommer klanga. Ipredskiten ge vika och rådens låtsaskultur. Den vänligheten segrar i svåra stunden och vännen sitter i båten. jul är kul med trista presenter och svaj under fötter, en långfil är nåden. och finnes under stundom. Det finns alltid goda råd, the best things in life are free. kråka är kärlek påfågel lurig.

ûberjul sa...

De Sade är överskattad...

Anonym sa...

"Nu kan det åtminstone inte bli så mycket värre."

Var inte så jävla säker på det.

Tomas / Klubb Super 8