söndag 3 januari 2010

MIDVINTERBOKEN OUTAD

I dagens utgåva av Vertigos beryktade nyhetsbrev (va? läser du det inte? anmäl dig här) outas den omtalade Midvinterboken. Misstänker att våra kära Stormtrupper finner min inledning som innehåller historien bakom boken bitvis lika intressant som texterna själva.

Så här fin är den:


(Upprinnelsen till Midvinterboken skedde på trottoaren utanför Café Edenborg, dagen efter Textmässan i våras; under en flera timmar lång fika fördes en lång konversation med Stig Sæterbakken som skulle visa sig ha en epokal betydelse. Tanken på Midvinterboken kom från honom och var i sin tur inspirerad av det norska förlaget Flamme och deras "singelklubb".)

3 kommentarer:

UnSmoked sa...

vad är epokal?`

Vertigomannen sa...

Ibland är ordet synonymt med "epokgörande" men lika ofta med något som inkluderar en reflexion som sträcker sig utöver det kortsiktiga och rör det historiska. Det där samtalet på trottoaren har förändrat både mitt och Stigs liv och världen själv. I vissa stunder sammanfaller individens och världssjälens vibrationer i en gemensam rytm.

UnSmoked sa...

Shit, vilken medelklassestet du precis förvandlades till i mina ögon... jaja, du är fortfarande speciell. Både negativt och positivt