onsdag 13 maj 2009

STARTA ALDRIG ETT CAFÉ DEL 2

Tillståndsutskottet beslutade att ta ifrån fiket dess serveringstillstånd. Överklagandet är inskickat och förhoppningsvis inhiberas beslutet väldigt snabbt så de inbokade festerna kan köras. Vi ska göra vårt bästa för att få länsrätten att ändra beslutet, men bör nog inte hoppas för mycket. Nya tider vankas: det blir inte slut på festerna, men det blir slut på fikets egen personal bakom baren och i dörren, vi kommer istället börja hyra ut lokalen som sådan.

Är det bara en psykotisk, paranoid känsla som får mig att tänka att myndigheterna faktiskt vill utrota cafét? att utskottets beslut hänger ihop med att fiket gång på gång utpekats som tillhåll för vänsteraktivister, konstfacksstudenter och pirater? (Tillståndsutskottet består av kommunpolitiker.)

Troligen. De gör nog bara sitt jobb. Och deras jobb är att döda oss.

10 kommentarer:

Johan sa...

Underskatta inte risken för att man gärna drar in serveringstillstånd om man kan, oavsett vem eller hur eller vad, för att få ned antalet ställen som serverar alkohol i närheten.

//JJ

Anonym sa...

Gamla stan är ju själva kronan i temaparken Stockholm, så nog borde betalande besökare ha rätt att kräva en garanterat oorganisk upplevelse. Kommande generationer får avgöra om tankegångar av det här slaget var paranoia eller ej. Ljuvlig Norge-dokumentär, förresten.

Hilsen

/m

Anonym sa...

Det finns ju tusentals jävla caféer - alla lika kassa. Vad är det för snusk som sker bakom er disk som får dem att göra detta?

Anonym sa...

Dina paranoida funderingar hjälper nog inte till när det ska överklagas. Finns det inte någon passus om att den som söker tillstånd ska vara vid sunda vätskor? Dessutom, du är ju inte där så ofta, så du vet ju inte vad dina anställda gjorde då, när tillståndet drogs in.

lita på mig sa...

Gå med en bra advokat till överklagandet och var tyst. I din lilla skapade värld med ungdomar kanske det du säger och gör är rationellt, men för vuxna är det bara rätt konstigt.

Vertigomannen sa...

Tack för ert varma stöd.

Anonym sa...

Du har inte skött ditt café. PUNKT. Då går det såhär.

Anonym sa...

Nä men så trevligt. Mumsedrutternas högkvarter längre ner på gatan finns kvar, och Stadshuset ordnar t o m så att de får ha kvar biltrafik längs gatan så de slipper stappla ett par meter på sina borgarben samtidigt som Cafe Edenborg får stryka på foten och stänga igen, och alla högljudda radikaler som samlats däruti, tågar de 50 meter och smashar borgarhögkvarteret? Nä de svansar hem till bostadsrätten i Liljeholmen och hoppas att nån ny dåre ska öppna nåt nytt ställe där de kan sitta och skrävla och mingla ett tag ... Lite mer verkstad, kamrater, skulle glädja en gammal skit som mig.

Andreas Wedin sa...

Du får säga åt dem att JAG sitter där så fort jag har vägarna förbi Stockholm. Och jag är ultraliberal!

Anonym sa...

... och vad tyckte Jackie Nylander (v) om beslutet? Reservation kanske, nähä inte det!

Ändå är det en borgarattack!!! skärp dej nu förfan, du har misskött verksamheten. Ingen mat, inga kvitton. Då ska man inte ha nå´t tillstånd.