måndag 25 maj 2009

SKRIVERIER

Hamnar på ett Krakow-hotell med internetuppkoppling! passar genast på att frossa i de senaste dagarnas lysande recensioner av Meyrinks Golem och Saeterbakkens Osynliga händer.

Sten Wistrand skriver långt och superintressant om Meyrink i en understreckare i SvD. I samma tidning hyllar även Eva Johansson Vertigos utgåva. Till och med Expressens Nils Schwarz gillar boken även om hans recension även innehåller en del märkligheter.

Och när det kommer till Stig Saeterbakkens Osynliga händer är det även där hyllningskörer som gäller, kritikerna verkar rentav riktigt tagna! Pia Bergström i Aftonbladet, Stefan Whilde i Tidningen kulturen, Mats Kolmisoppi i Helsingborgs Dagblad.

Roligt också att såväl min som Niklas Darkes översättningsinsats får beröm. Vi slickar i oss!
Och du, kära läsare: nu är det dags att skaffa böckerna och läsa dem.

För övrigt har det varit en storartad resa, tyvärr är den snart slut. I synnerhet var dagarna i Budapest något alldeles i hästväg, och under ett par timmar i går eftermiddag befann sig denne gamle man så nära paradiset som han någonsin kommer att vara, i Gellérts badhus. Dessutom upptäckte vi att Café Edenborg där har en filial i form av en strippklubb:


"Lesbian show"? Låter lite som Siri på fiket.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så härlig! Du är den bildstormande mannens Iprenman.

Crister sa...

Jag tror du på bilden står på Andrássy út. Stämmer det?