måndag 13 oktober 2008

NY BOKMÄSSA I STOCKHOLM

Fick reda på att Älvsjömässan inte bara ska ha en bokgrej i november utan redan i början av april -09. Det kallas "Boksalongen" och är svindyrt att vara med på. Inledningen till pressreleaset om deras bokmässor säger allt om vilka grunda och genomkommersiella arrangemang det handlar om – till och med värre än Street!

"Litteraturintresset är just nu större än någonsin i Sverige. Våra författare uppnår i många fall närmast idolstatus och den svenska bokmarknaden uppgår till 7 miljarder per år enligt siffror från Sveriges Förläggareförening. Nästa år får också invånarna i Stockholmsregionen chansen att kunna mötas över ny litteratur och få träffa både svenska och utländska författaridoler i spännande seminarier och diskussioner. - Bokens Dagar är en långsiktig satsning för oss. Upptagningsområdet är stort och jag ser det som självklart att vi ska kunna erbjuda en bred bokmässa i Stockholms- och mälardalssregionen, säger Mikael Hagander affärsutvecklingschef på Stockholmsmässan."

5 kommentarer:

Rasmus sa...

Seriöst, de använder ordet "författaridoler" i pressrelease?

Henrik sa...

Det skulle visserligen vara lite roligt om en jury på, låt oss säga, fyra experter satt där och kritiserade olika alster inför skribentens ansikten.
Jag nominerar redan nu Horace Engdahl till juryns överhuvud och jag önskar se när han och några andra snoppar av "författaridoler" som Liza Marklund, Camilla Läckberg, Åsa Larsson och någon man (ber här om ursäkt för att jag inte kan vara mer specifik), gärna med någon syrlighet på franska subtilt instucken i övrig kritik.
Kanske en programidé till TV4?

Alice sa...

Hmmm... Borde inte människor med ett litterärt intresse vara glada över att författare uppskattas (även om de kallas för idoler) och för att böcker och skrivande uppmärksammas? Eller är det uppmärksamhet av fel sort? Inte tillräckligt bohemiskt och kulturellt kanske? Inte tillräckligt svårt? Orka vara kulturtönt!

Anonym sa...

Jag ser inte problemet. Det finns en bokmässa i Göteborg som de flesta i Stockholm inte besöker, t ex jag. Varför ska det då inte kunna finnas en i Stockholm.
Kan jag ana en viss avundsjuka mot författare som säljer eller, hemska tanke, vill sälja och kanske dessutom vill träffa läsare?!
Skärp dig!
/Maria

Vertigomannen sa...

Det kanske bara hade varit lite roligare om de hade tyckt litteratur var viktigt snarare än "slutkonsumenter" och försäljningssiffror?