lördag 13 februari 2010

DEN NYA KLITTYBOKEN

Efter dagar fyllda med svordomar, raserianfall, våldsamma pendlingar mellan förtvivlan och hopp, är redigeringen av den nya Klittyboken färdig. Anastasia Wahl lämnade mig det färdiga manuset till Klitty: ett rymdäventyr för några veckor sedan. Det var en jättelik text, fylld av delirier och snedsprång, totala blackouts och bisarrt babbel. Hon meddelade att hon inte lyckades få ihop boken och överlämnade jobbet till mig.

Har nu strukit, strukit, strukit, stuvat om, klippt ihop, skrivit till en och annan mening för att få ihop handlingen. Vet inte vilken psykiatrisk diagnos som skulle kunna beskriva Anastasias sjukdom, men en bok blev det hur som helst. Ganska nätt, bitvis överjordiskt rolig, stundvis med en bitande satir, passagevis rent enfaldig. Och med många listor!

Ut kommer den i början av april. Tills vidare kan du ju alltid passa på och läsa de tidigare delarna iserien. Tyvärr är ettan och tvåan slutsålda, men vi jobbar med ett nytryck. Och ettan finns fortfarande som ljudbok i Lina Perneds legendariska inläsning.

Inga kommentarer: