lördag 19 januari 2013

KORSFÖRHÖRD

I höstas spelade Utbildningsradion in ett avsnitt av serien "En bok, en författare" om Mitt grymma öde. Jag visste inte vad som väntade mig när jag dök upp i tevehuset, men min intervjuare Birger Schlaug hade förberett sig mycket noga, och jag fick svara på en stormflod av bitvis ganska besvärliga frågor.

Att serien ens tog upp en roman är tydligen mycket ovanligt, det är i stort sett bara fackböcker som kommer på tal. Kanske beror det på min idéhistoriska bakgrund, och att min roman ändå är baserad på historiska fakta.

Om du vill se mig svettas inför frågor av typen "Är det verkligen rätt att utmåla Händels mamma som pedofil?" så kan du se programmet här:

http://urplay.se/173581

(I sin blogg undslipper sig förresten Birger ett par fina ord om romanen också!)

4 kommentarer:

i sa...

Vilket konstigt slut. Du borde blitt förvånad (om ni inte kom överens om att han bara skulle avsluta med att stirra på dig)

Birger Schlaug sa...

Konstigt slut, tycker kommentatorn här ovan. Nja, det är så att programmet spelas in live, avslutningen måste ske med några få sekunders marginal, då gäller det att hålla truten från utfrågarens sida när den intervjuade skickligt fattat spelreglerna. För övrigt blev boken till tre julklappar för min del - två gillade den starkt, en blev förbannad. Lysande!

Björn sa...

Mycket intressanta både frågor och svar i programmet. Tillräckligt för att göra mig nyfiken nog att vilja läsa boken och börja lyssna mer på Händel. Slutet reagerade jag inte så mycket på.

Titti sa...

Åh, vad bra du är! Väldigt vältalig, jag trodde inte att jag kunde längta mer efter att få läsa boken, men nu gör jag det. Dock tycker jag att en del av frågorna var lite underliga. Mycket "varför skrev du så" och "varför påstår du detta". Då kan jag bara tänka "varför inte?".