torsdag 15 april 2010

PRISTÄVLING

Nyss skickades det här nyhetsbrevet iväg till alla Vertigos kumpaner:

---------------

Kalkonhjärtade Kalpan,

Extra! extra! extra! Vertigo utlyser pristävling!

Det tänkta omslaget till "Klitty: ett rymdäventyr" visade sig inte fungera. Vi behöver senast på tisdag en ny omslagsbild. Därför utlyser vi denna pristävling:

Skicka in ditt förslag till omslagsbild som hyfsat lågupplöst jpg till edenborgATvertigo.se senast på måndag morgon.

Förstapriset kommer (med viss reservation, alltså troligen) att tryckas på boken. Dessutom får vinnaren tusen spänn samt 20 valfria Vertigoböcker.

Titta på de gamla Klittyomslagen för att bilda dig en uppfattning om hur bilden kan se ut: tänk på att det ska finnas plats att skriva titeln uppe i högra hörnet. Tänk också på att det ska vara minst 15 mm utfall nedan och till höger. Tänk på att bilden ska vara färggrann, uttrycka Klittyböckernas anda samt tilltala oskyldiga läsare.

Bildformatet är 167x110 mm (plus utfall nedan och till höger). Den slutgiltiga bilden bör ligga i minst 300 linjer och vara i CMYK.

Lycka till! May the best beast win!

/ VertigomannenHär är baksidestexten:

"RYMDGUBBESEX! EKOVIBRATOR! DVÄRG-OLLE!

Klitty och hennes gäng har blivit hela Sveriges små gladporrfavoriter. Det tär både på psyket och kroppen. Kampen för social rättvisa och bra sex för alla har fått ge vika för kändisskap och narcissism. Något måste göras: men vad?

Dvärg-Olle kastar sig in i ett andligt sökande som inkluderar auto-omskärelse med tänderna. Lena Muttander får en artidentitetskris och opererar om sig till krokodil. Ulla Muttander går in i en marxist-leninist-stalinist-maoist-
castroist-kimilsungistisk terroristcell. Lina ligger med kungen.

Men Klitty spårar ur mer än alla de andra: efter att halvt motvilligt ha blivit engagerad i den vedervärdiga dokusåpan Gangbang, förälskar hon sig i den kristdemokratiske rymdgubben Krille Fågelholk.

Som om detta inte vore illa nog håller världen på att gå under. Den globala överklassen under ledning av Kall Fildt bygger i hemlighet upp en rymdflotta för att fly fältet.

När Klitty och Krille åker på bröllopsresa i rymdskeppet som senare skall döpas till Kuken, följer Dvärg-Olle och de andra med som fripassagerare. Och tur är väl det. För ombord finns en handfull riktigt upptända astronauter som bara väntar på att få slita av sig småbyxorna, under ledning av kapten Big Dead Foot och skeppsdatorn Marilyn.

Den femte – och sista? – boken om Klitty kommer att ge dig betydligt mer än du någonsin skulle vilja ha av klibbiga kroppsvätskor, ovederhäftiga ordlekar, lömska listor, slabbig slapstick, salvelsefull satir, beundransvärda balettscener, oupphörliga orgier, för att inte tala om allehanda allitterationer. Och mitt i alltihop: en sextonrutors miniserietidning.

Kort sagt: Klitty: ett rymdäventyr innehåller allt och inget, för den djärva läsaren som inte låter sig nöja med mindre än plaskblöta trosor och en hals som är hes efter rader av våldsamma asflabbningar."

Inga kommentarer: