torsdag 4 februari 2010

SOL OCH ÖVERVAKNINGEN

Ja, ryktet stämmer: det gick inte längre. Kastade mig tillsammans med Vertigos Kroppsarbetare på en sista minuten-resa söderut. Tillbringar två veckor med att arbeta i solen istället för att dag efter dag cykla gråtande av dödslängtan och -ångest till KB genom den stockholmska begravningsplatsen för drömmar.

Ägnar mig bland annat åt att liggande på altanen i jeansskjorts redaktörsbearbeta den femte Klittydeckaren, som släpps i april: Klitty, ett rymdäventyr. Anastasia Wahl har blivit så nergången att texten knappt hänger ihop, hon förmår inte själv slutföra arbetet utan har överlämnat textmassorna åt mig att stryka, stryka, stryka tills bara guldkornen finns kvar. Det väcker många skratt. Hon har faktiskt sina poänger, den gamla slynan.

Hittar nu också ett par nya texter om Gunnar Blås Övervakningen. En bisarr text av "cobain" som utpekar "Carl-John Ehrensvärd" som den verkliga människan bakom pseudonymen. Och en ilsken sågning av Johan Wirdelöv i Dagens bok, som menar att de recensenter som berömt boken är förda bakom ljuset eller försöker föra läsaren bakom ljuset. Wirdelöv ser bara ett repetitivt, tomt tuggande: "... i den valhänta hanteringen når inget av detta substans utan stannar av i en konturlös, grådaskig formlöshet."

Inga kommentarer: