onsdag 12 augusti 2009

JULIETTE PÅ TRYCK OCH MUTZENBACHER-FEST IKVÄLL

Markis de Sades Juliette for iväg till tryckeriet tidigare idag. Det var mer än vanligt nervöst att skiljas från filerna, för det här blir ett verkligt praktverk, vackert och dyrt som satan. Trådbindning, blodrött linneband med gulfoliering, sidensnöre, skyddsomslag, närmare 500 sidor lång. Vad roligt det blir i början av september när den får komma hem till daddy i tretusen exemplar.

Har för övrigt ägnat en del tid åt att förbereda kvällens fest på Ficks/Fredsgatan 12. En sju minuter film med klipp från "Bambi" och Hans Billians "Josefine Mutzenbacher wie sie wirklich war" kommer att projiceras. Lokas inläsning av Josefine Mutzenbacher kommer att mixas in i musiken. Den som har snyggast skoluniform kommer att få ett ex av Felix Saltens bok. Hoppas vi ses där!

Här får du, typ för första gången, se framsidan till Juliette:

11 kommentarer:

Anonym sa...

Du är mer begåvad än så här. Den här bilden är för plump och förstör min läsvision (ve) om jag nu mot förmodan skulle införskaffa ett ex av dig. Det är fruktansvärt svårt att koppla bort denna massa av fula kroppar (lamp) när jag ger mig in (ad) i textens lockelser (od ed). Så nej tack till detta erbjudande, men vi ses på festen.

Loka Kanarp sa...

Anonym: Glöm inte att ta med ditt tjuriga humör!

das Boeg sa...

Hade jag varit där med min Deutschland outfit - a blend in cotton and polyester - hade boken varit min! Men, men... den kommer ju i brevlådan snart.

Och apropå omslaget till Juliette, mer av den varan! Alltid lika roligt att se vänners ansiktsuttryck när de öppnar årets julklapp.

Anonym sa...

Den här ska jag nog skaffa! (Även om jag i ärlighetens namn inte heller är så glad för omslaget.) Såg precis en Japansk filmatisering - "the prosperities of vice" - som gjorde mig nyfiken på texten.

Creutz sa...

Naturligtvis ett alldeles lysande omslag! Grattis!

Anonym sa...

Inom marknadsekonomin finns något rätt bra. Den som är skicklig på en sak gör det, sen kan andra köpa den nyttan av henne. Då blir saker och timg rätt väl gjorda i samhället. Bokförläggeri,läkekunskapen, husbyggande, etc.
Såna här rätt ruttna omslag blir det om den som egentligen inte borde fotografera gör det.

Anonym sa...

Vertigo är ett underbart bokförlag men deras bokomslag ser fula och hemgjorda ut. Å andra sidan känns det som om det lägger någon sorts "rå charm" över deras utgivning. Och det är på sätt och vis bättre än om omslagen varit "smakfullt" formgivna med korrekta helvetica-typsnitt och abstrakta mönster - tänk Modernista t ex.

Vertigomannen sa...

Till och med Vertigomannen tröttnar ibland. Har nu satt in en spärr mot anonyma kommentarer.

София sa...

Och det är, förutom omslaget (och trådbindning och blodrött linneband med gulfoliering och sidensnöre och skyddsomslag), det bästa du gjort på länge!

Zigge sa...

har du så där många perversa kompisar eller är det nåt trick?

Juliette sa...

Jag har alltid tyckt att omslagen i till exempel serien erotiska klassiker varit helt underbara. Fotona har givit en försmak av läsuppleveleserna. I vissa fall tror jag Dr Edenborg har valt att fotografera en scen som fanns tecknad i originalutgåvan om den var illustrerad!