måndag 20 juli 2009

NAMNEN PÅ BESLUTSFATTARNA

Om någon skulle vara nyfiken på vilka människorna i tillståndsutskottet är som den 7 maj beslutade att Café Edenborg skulle bli av med sitt serveringstillstånd, så kommer namnen här:

Ordföranden: Marie Ljungberg Schött (m)

Vice ordförande: Elisabeth Brandt Ygeman (s)

Ledamöter:
Patrik Silverudd (fp)
Jackie Nylander (v)
Tjänstgörande ersättare: Tina Ghasemi (m)
Stefan Nilsson (mp) (endast § 19)

Ersättare:
Stefan Nilsson (mp)
Petra Gardos Ek (m)

Tjänstemännen:
Anders Häregård
Eddie Friberg
Anders Larsson
Marie Onerup

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad vill du säga med att hänga ut de här personerna?
Jag gillade inredningen du hade i caféet. För övrigt kommer jag inte att sörja att det slår igen. Om du öppnar ett nytt café så hoppas jag att du kavlar upp ärmarna och torkar borden där själv. Inte bara har unga anställda som gör jobbet åt dig. Du må vara en usel affärsman men du är ändå en kapitalist. Det är dessutom inte okej att anställda behandlas illa.

Loka Kanarp sa...

Ännu en medlem av klubben Anonyma Idioter...

Anonym sa...

I slemmigaste laget när man vet hur illa VM skött stället, både utskänkning på kvällarna och med sin närvaro på dagarna. Det har varit betalt ickearbete så att VM kunnat vara på landet eller skrivit någon knarkliberal artikel. Orsaken till att alkotillståndet rök berodde inte på de personer som hängs ut, det berodde på att en sur personalgrupp struntade i att göra sitt jobb, med brandutgångar och alldeles för svinfulla tonåringar som söp på gatan. Personalen kände inte ens till alkreglerna. Vems fel var det?

Vertigomannen sa...

Rackarns, du lyckas faktiskt kittla min nyfikenhet. Vem är du som tycker så illa om mig, kallar mig vid ett namn som glömdes bort för tjugofyra år sedan och framställer sig om insatt i skötseln av mitt café?

Anonym sa...

Det låter som att du var en fin chef där C-M!

Vad säger personalen?

magnus(den riktiga) sa...

Jag gillade caféet, men tyckte inte om espresson. den var sumpig och det rann en sträng kaffe på utsidan av koppen. Men annars var det bara toppen!

Caroline sa...

Dessa kommentarer, vilken märklig krock med verkligheten! Att jobba på Café Edenborg kunde visserligen vara slitigt vissa gånger, såsom kaféjobb ofta är: man bär disk, man sopar golv och framför allt: man får hantera mänskor och åter mänskor som vill ha och vill ha. Men detta var alltsomoftast en fröjdefull arbetsplats, särskilt som Edenborg är ett café av annorlunda modell: personalen har något att säga till om och har rätt att vara sig själva på jobbet – alltid med ett osvikligt stöd av den gode chefen. Det var ett härligt jävla jobb, och mer än så: ett hem, en familj, en kärlek. Aldrig att jag, eller någon jag känner, har behandlats illa under Café Edenborgs tak, förutom av någon enstaka snuskfarbror eller ditotant som kommit in för att ösa ur sig sin inre fulhet över en simpel kaféarbetare. Men för detta kan knappast en kaféägare klandras. Men kanske du, person Anonym?

Terve!! sa...

Anonym: Så ondskefullt är det ju inte i sig att anställa ungdomar...
Uselt affärsmannaskap kan ju faktiskt ha sin grund i att man låter bli att exploatera ens anställda; dvs. undlåter att gå med vinst genom att avstå ifrån att pressa ut mervärde från dem. Vilket verkar varit fallet.

Själv är jag av åsikten att Caféet i fråga hade en hög spirituell densitet och borde fått finnas kvar.

Daniel Cronholm sa...

Det där fiket var en liten oas i ett genomkommersiellt område. Jag skulle tro att de flesta som varit i Barcelona, Berlin eller nästan vilken annan huvudstad som helst tycker att våra tillståndslagar är alldeles för stelbenta.

Tack för ett gott försök, Edenborg och personal.

Anonym sa...

Så fjantigt... att gråta ut i en blogg...
...sköt verksamheten så behåller du alkoholtillståndet "på köpet".

Bull sa...

Skulle vara roligt att se motiveringen till varför Edenborg inte fick alkoholtillståndet.

Anonym sa...

Nå... Varför blev du av med tillståndet då???

Vertigomannen sa...

Det var en hel räcka små skäl:

- De ifrågasatte att vi hade slutna sällskap eftersom det fanns namn ditskrivna för hand i listan vid dörren. Men under fyra razzior och trots timmar av förhör, hittade de inte en enda person i lokalen som inte var inbjuden och känd av festarrangörerna.

- De klagade över att barpersonalen inte la fram kvitto på disken. Det spelade ingen roll att vi kunde visa kvittokopior där det framgick att en massa försäljning slagits in under tiden som inspektionen pågick, dvs att det inte rörde sig om fusk och svarta pengar.

- De klagade över att mackorna och bullarna var bortplockade från kyldisken, alltså inte längre var exponerade. Det spelade ingen roll att vi kunde ta fram dem om någon frågade.

- De påpekade att fiket någon gång men i synnerhet Vertigo (ja! i egenskap av "närliggande företag") hade betalat in skatten för sent några gånger förra året. Inte skattefusk, ingen brottslighet, men ett par förseningar.

Återigen: myndigheterna hade bestämt sig i förväg. De gjorde razzia på razzia tills de fått ihop en lista med smågrejer. Vi hade nog aldrig någon chans.

Anonym sa...

Mackor och bullar???

Det måste väl finnas lagad mat att köpa också?