fredag 17 augusti 2012

ANNELIE BABITZ: BAKOM DEN NAKNA HUDEN

Den senaste Vertigoboken verkar bli en av höstens mest omtalade: redan innan den kommit från trycket hade landets alla större tidningar publicerat en TT Spektra-intervju med författaren, och fler kom i rask följd.

Annelie Babitz är journalist men försörjde sig inom några år inom striptease. I den självbiografiska romanen Bakom den nakna huden: en berättelse om avklädning skildrar hon livet i logen, gemenskapen mellan tjejerna, det hårda, det ljusa, det levande och det farliga, manssvinen, de feministiska insikterna, musiken och dansen.

Det finns rätt många självbiografiska böcker av folk som jobbat med striptease och porr, men jag har aldrig tidigare läst en så välskriven skildring av detta liv som levs i samhällets skugga: språket är intensivt, poetiskt, rasande, kraftfullt och skimrande av en paradoxal kärlek till strippens kultur.

Här hittar du TT Spektra-intervjun: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/roman-om-att-vara-strippa_7412890.svd

Här Annelies Wikipedia-sida: http://sv.wikipedia.org/wiki/Annelie_Babitz

Här den stora intervjun i GöteborgsPosten (tyvärr måste du vara prenumerant för att läsa): http://www.gp.se/kulturnoje/litteratur/1.1030392-om-striptease-och-feminism

Och här inslaget i "Ligga med P3" om boken: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3940&artikel=5230616

Du köper boken i alla välsorterade boklådor, i nätbokhandeln eller direkt från förlagets hemsida.

1 kommentar:

Blogger sa...

I have just installed iStripper, and now I can watch the best virtual strippers on my desktop.