söndag 22 januari 2012

MER OM FRANSKA HUNGERHUSET

Nu har La Maison de la Faim hittat till Belgien också. I tidningen LeSoir dök den här osignerade notisen upp:

"Bakom de smutsiga fönstren på ett övergivet hus, är det aldrig tomheten som man ser. När Elsa och Frederike går in i det är det för att fly tristessen hos deras fosterfamilj. Genom att glida in i mörkret, tränger de båda systrarna in i ett skrämmande mellanrum. Med ett poetiskt språk och ett avrundat tecknande med skarpt mörker, destillerar de båda svenska författarna en spökhistoria. Mellan de maskätna plankorna, får flickorna känna förlustens tyngd och förändras för alltid."

Och i franska Auracan.com hittade jag nyss följande notis:

"De svenska författarna till detta album i orange och svart berättar om två systrars mycket olika sörjande. Hos den ena ett desperat upprors dövhet, hos den andra behovet av kärlek och trygghet. Men var och en behöver sin syster. / Spänningen som författarna ingjuter förstärks av Loka Kanarps skarpa, naiva och runda linjer, som en av dessa bleka gamla dockor som väcker fasa i skräckfilmernas skådespelare. / En vacker historia som är värd att upptäcka."

Nu på fredag åker jag och Loka till Angouléme för att signera boken i Actes Suds monter på den stora seriefestivalen, det ska bli roligt!

Inga kommentarer: