fredag 30 september 2011

GJENNOM NATTEN

Någon kanske minns ett tidigare blogginlägg om Stig Sæterbakkens nya roman Gjennom natten (som du kan läsa här). Nu har boken precis kommit ut i Norge. I april släpps den på Vertigo, som vanligt i Niklas Darkes översättning. Mottagandet i grannlandet har varit fullständigt enastående, jag knycker några citat från förlaget Cappelens hemsida:

"Garantert en av årets beste romaner (...) Dette er Sæterbakken på sitt
beste, og stort bedre blir ikke norsk litteratur." (Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen)

"Stig Sæterbakken lodder dypere enn de fleste, og har med «Gjennom natten» lagt en ny mørk, vond og kunstnerisk vellykket roman til forfatterskapet." (Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad)

"... et språk som får deg til å holde pusten de riktige stedene og jage fra side til side, fra rom til rom, som i en spenningsroman." (Vidar Kvalshaug, Aftenposten)

"Et nesten utilnærmelig tema, som forfatteren Sæterbakken sirkler inn på en måte som kan kalles en litterær kraftprestasjon." (Turid Larsen, Dagsavisen)

"Sæterbakken skriver om sorgens labyrint, og han gjør det godt." (Ida-Sofie Solberg Stryken, Gudbrandsdølen Dagningen)

"Det er vondt, men også givende å lese, først og fremst fordi Sæterbakken skriver enormt godt. Språket blir aldri noe skjold eller filter, tvert imot, det borer seg inn i mørket, med en presisjon og oppfinnsomhet i billedbruken som paradoksalt nok føles befriende". (Ole Øyvind Sand Holth , Dagbladet)

"For idet romanen entrer det huset du vet i Bratislava, er det virkelig som om hele leseropplevelsen hylles inn i natt. Du vet ikke riktig hva som foregår, men du kjenner det i ryggen som en uro." (Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende)

"Stig Sæterbakkens interesse for det stygge, det skremmende, det onde fornekter seg ikke. I den nye romanen Gjennom natten bærer han denne børen videre på et vis som er tilforlatelig og overraskende på samme tid. (...) Meyers fortvilelse og behov for renselse er like sterk lesning som den vaklende mannen i begynnelsen av boken var det." (Leif Ekle, NRK)

onsdag 28 september 2011

JULIETTE PÅ TURTEATERN

En och annan kanske minns det stora grälet om Markis de Sade på Aftonbladet kultur hösten 2009. (Här finns ett gammalt, jättelångt blogginlägg som sammanfattar debattens olika turer samt min syn på saken. Debattens intressantaste text, av Edda Manga, hade inte publicerats då, men läs den gärna!)

För några dagar sedan hade Turteaterns uppsättning av Markis de Sades Juliette premiär. Jag var på bokmässan då och har inte hunnits se den, men av recensenterna att döma är pjäsen rätt omtumlande:

"Både feminister och antifeminister har märkligt nog gjort Juliette till sin. I Nils Polettis infallsrika regi – han är årets Våga-stipendiat för att ”ha vänt upp och ner på vårt vaneseende” – lämnas tolkningen i publikens knä. Vad han bjuder på är en amoralisk häxdans, en odyssé genom mänsklighetens allra mörkaste vrår och ett dekadent, erotiskt smörgåsbord där risken är stor att man som publik blir visuellt matförgiftad. " (Ylva Lagercrantz Spindler i Svenska Dagbladet.)

"Poletti har både dramatiserat och regisserat och det är stökigt och infallsrikt, tre timmar av orgier där lättheten förstärker vidrigheterna. Med rolig dans och tokig kostym skapas en sadofars med sprittande energi men förbinder också Sade med oss. Den svenska flaggan i fonden, malande tv-monitorer och karaokenummer med helt banala låtval – som Love hurts och Leende guldbruna ögon – vrider Juliette ur 1700-talet och placerar den hos den svinande samtidsmänniskan." (Jenny Aschenbrenner i Aftonbladet.)

Nu på lördag den 1 oktober kan du komma och se inte bara pjäsen utan även ett samtal mellan mig, Sade-översättaren Hans Johansson, Sade-experten Agneta Tröjer och regissören Nils Poletti. Det börjar klockan 18,00, därefter är det föreställning och avslutningsvis firar vi i en kombinerad releasefest för boken och allmänt vansinne.

Jag rekommenderar dig att köpa förköp eftersom platserna är begränsade! Du köper dem direkt hos Turteatern: http://turteatern.se/

måndag 26 september 2011

MINNEN FRÅN MÄSSAN

Upplösningstendenserna i samhället har nu gått så långt att även min hjärna har drabbats. Jag har inträtt i en ickeeuklidisk tidsuppfattning. Fragmenten som kallas minnen, glänsande skärvor från en emaljerad skål som aldrig var hel, faller ut i en annan ordning.

Jag och Jonas Inde uppträdde i Aftonbladets monter. Mitt emot satt Alex Schulman och en kändis. Inde och Schulman battlade tvärs över åskådarna om vem som skulle få skrika högst. Ingen gav sig. Människorna såg lite förvånade ut.

Ett Gunnar Blå-fan fick stora skälvan när jag berättade att det är jag som har skrivit böckerna hon gillade så mycket. Jag fick också stora skälvan för att hon såg så tagen ut. Vi stod där och darrade båda två.

Jag och Loka uppträdde i Aftonbladets monter och pratade om Hungerhuset. En person var där för att lyssna. Tvåhundra personer stod med ryggen mot oss och lyssnade på två gubbar som ylade i montern mitt emot. Jag fick panik men tror inte det märktes. (I den här bloggen kan du se ett foto där det tydligt framgår att jag står på en upphöjning för att det inte ska märkas att jag är huvudet kortare än Loka.)

Vi auktionerade ut det sista exemplaret av KKM. En berusad man vann budgivningen och betalade 30 kronor för boken. Men han gav bort den till en annan person, en främling som stod bredvid och som hade tvingats lägga sig. Denna exemplariska godhet!

Under skräckförfattarminglet hos L. Jensens förlag ramlade hennes sågning av Gamla testamentet ned från en hylla rakt i huvudet på förläggaren. Guds finger!

Vi gick på restaurang Kometen och jag åt mitt livs godaste råbiff.

Hermann Lindqvist smög som vanligt fram och köpte erotiska klassiker av oss. Bingo Rimér var framme inte mindre än två gånger och shoppade.

Under Martin Tistedts signering uppträdde Kicki Danielson med band bakom väggen till montern, med en ohyggligt brölande saxofon. Världens världslighet! Bra vibrationer!

Jonas Thente betalade för en bok. Jag fick ett skrattanfall.

En enastående sur väktare kom fram bara trettio sekunder efter att vi satte på rökmaskinen och tvingade oss att stänga av den. Hastighetsrekord!

Magnus Frederiksen ritade av läsarnas hemligaste fantasier med hjälp av telepati när han signerade Erotisk ritbok.

Martin Andersson visade sig att världens vackraste handstil när han signerade Lovecrafts Skräcknoveller.

En mamma frågade bekymrat mig och Loka om det förekom "kroppsdelar" eller "en klitoris" i Hungerhuset. Vi svarade sanningsenligt nej, och hon fick boken signerad till sin tolvårige son.

Två enäggstvillingar köpte ett exemplar av Klitty: ett rymdäventyr och delade systerligt på kostnaden. Senare visade det sig att de även inhandlade Hungerhuset.

En farbror tyckte omslaget till Gamiani inte var tillräckligt porrigt. "Du skulle se vad jag har hemma på väggarna i sovrummet. Det tog två veckor att ta ned alltihop när hantverkarna skulle komma. Ja, jag har ju varit ungkarl i trettio år." Hm.

Carl-Einar Heckscher utropade "K-K-va?!"

Jag gick med Caroline Åberg och vår kommande debutant Annelie Babitz och pratade om striptease och drack fantastiska drinkar: Mojitos och White russian.

Vi byggde en stol av pappkartonger åt Jonas Indes höggravida flickvän Marie Backman. Taikonförlaget förnekar sig icke!

Boris Benulic höll en lång utredning om dödsstraffets för- och nackdelar.

Rasmus Fleischer utsattes för en trånande dyrkan av en oändlig räcka bibliotekarier.

Ink bokförlags Daniel och Gabriel utnämnde sig själva till "de judiska Beavis and Butt-head": de ägnade de få minuterna de befann sig i montern åt att fara ut i hetsiga, ettriga utskällningar av varandra.

Terese tappade rösten men vägrade sluta prata omkull kunderna: till slut blev hon ett hest rytande rovdjur som ingen vågade säga nej till.

KKM slog Vertigos tidigare bokmässeförsäljningsrekord (som hölls av boken om bordellhärvan) och tog slut för tidigt.

Inför den sju timmar långa hemfärden med släpvagn på söndagkvällen laddade jag med en "chaffis-meny" som bestod av två 150-gramshamburgare och den största pommes frites-portion jag någonsin sett. Det gjorde susen. Två på natten var vi framme.

På lördagförmiddagen gick jag genom en korridor inne på mässan och fick en allvarlig känsla av att jag var på väg att kollapsa, bara falla till golvet utan möjlighet att kunna resa mig igen. Smaken av blod i munnen mildrade inte upplevelsen. Jag tog en värktablett och jobbade vidare.

Nu tänker jag: nästa gång måste allting vara annorlunda.

fredag 23 september 2011

SIGNERINGAR

Har varit på bokmässan i allt för många år nu, ändå är det några saker den här gången som känns nya. Dels det riktigt festliga dansgolvet på Natur o kulturs disco igår kväll, dels den enorma mängden signeringar som sker i Vertigomontern och lite här och var.

Loka signerar Hungerhuset i SF-bokhandelns monter, Maths Claesson biter naglarna av nervös förväntan:


Magnus Frederiksen signerar Erotisk ritbok i Vertigos monter till en smäktande läsare:


Redaktören/översättningsgranskaren m m Martin Andersson signerar H P Lovecrafts Skräcknoveller, snyggast handstil på mässan:

söndag 18 september 2011

ETT MONUMENTALT PROJEKT AVSLUTAT

Vertigos och översättaren Hans Johanssons samarbete kring Markis de Sade har nått en ny milstolpe: nu har tredje och sista delen av Juliette kommit. Projektet har varit det mäktigaste, dyraste och mest tidskrävande som förlaget någonsin givit sig in i. Det var en mäktig känsla att placera de tre delarna tillsammans: över 1500 sidor sadeansk prosa, illustrerad och lyxigt paketerad. Det är något svårt förkrossande över saken, vilket passar denna himlastormande roman utmärkt bra.



(Den 1 oktober blir det Sadekväll på Turteatern i Kärrtorp. Översättaren Hans Johansson, Sadekännarna Agneta Tröjer och Edda Manga samtalar med regissören Nils Poletti om verket före föreställningens iscensättning av Juliette och festen.)

lördag 17 september 2011

"SKRÄCKNOVELLER" I SÖDERBOKHANDELNS SKYLT

Gick förbi Söderbokhandeln på Götgatan förut och fann att förlagets turkosa lyxutgåva av H P Lovecrafts Skräcknoveller står i skyltfönstret. Som en rolig bonus frontas den av Elin Wägners svarta siluett vilket på något sätt skapar ett nytt omslag och på något sätt också antyder att Elin egentligen var en Cthulhu i förklädnad (vilket åtskilliga av oss redan gissat):

fredag 16 september 2011

EROTISK RITBOK

Den genialiske illustratören Magnus Frederiksen har gjort en bok till Vertigo, och idag kom den från tryckeriet. Erotisk ritbok är så läcker att jag smäller av! Vem vill inte ha den här maffiga, snuskiga trycksaken hemma under madrassen?


Dessutom har Magnus ritat in självaste Vertigomannen i boken. Så skaffa den, ta fram kritorna och ge mig lite färg!


(Erotisk ritbok släpps vid månadsskiftet. Men förlagets stormtruppsmedlemmar får den innan dess. Och den kommer att finnas på bokmässan.)

BOKMÄSSESCHEMAT

Trots, eller kanske på grund av, att jag lider av pretraumatisk stress inför bokmässan nästa vecka (22–25 september), samlar jag här lite tidpunkter som du som har tillfälle att besöka den kanske kan vara intresserad av.

Vertigos monter heter B02:01 och ligger precis innanför ingången till Gothia Towers, mitt emot Bonniers fläskhög. Där träffar du mig, Terese, pojkarna från Ink bokförlag och diverse löst folk och författare under alla de fyra dagarna, från morgon till kväll. I stort sett varenda Vertigotitel som finns i lager finns på plats - och till och med några udda, slutsålda saker. Och det är billigt! Och vi har kortläsare! Och en liten scen!

Fredag den 23 september

Kl 11,00–11,30: jag och Loka Kanarp signerar Hungerhuset i SF-bokhandelns monter A02:42.

Kl 14,00–14,30: Magnus Frederiksen signerar Erotisk ritbok i Vertigos monter B02:01.

Kl 14,30–15,00: Martin Tistedt signerar Världens världslighet i Vertigos monter B02:01.

Kl 15,00–15,30: Lovecraftkännaren Martin Andersson signerar den lyxiga utgåvan av mästarens Skräcknoveller i Vertigos monter B02:01.

Kl 16.00–16,30: Jag och Loka framträder i Aftonbladets monter B07:40 och berättar om Hungerhuset.

Kl 16,30–17,00: Jag och Loka signerar Hungerhuset i Kolik förlags monter A02:47.

Kl 17.00–18,00: Jag och Loka minglar tillsammans med andra skräckförfattare (bl a Anders Fager, Caroline L. Jensen och Andreas Roman) i Ord Text Menings monter A03:59– tillfälle att få signeringar och kramar.

Lördagen den 24 september

Kl 12,00–12,30: Magnus Frederiksen signerar Erotisk ritbok i Vertigos monter B02:01.

Kl 13,00–13,45: jag sitter i ett panelsamtal i arrangemang av Kraft o kultur i V-hallen om burlesk med folk från bl a Hootchy Kootchy Club.

Kl 14,00–14,30: Jonas Inde framträder och signerar KKM i Vertigos monter B02:01.

Kl 15,00–15,30: Agneta Tröjer signerar sin översättning av Jean de Bergs Bilden i Vertigos monter B02:01.

Kl 16,00–16,30: jag och Jonas Inde framträder i Aftonbladets monter B07:40 och talar om KKM.

Kl 16,30–17,00: Jonas Inde signerar KKM i Vertigos monter B02:01.

Kl 17,00–17,30: Lovecraftkännaren Martin Andersson signerar den lyxiga utgåvan av mästarens Skräcknoveller i Vertigos monter B02:01.

Söndagen den 25 september

Kl 13,00–13,30: jag och Loka Kanarp signerar Hungerhuset i Kolik förlags monter A02:47.

torsdag 15 september 2011

OM PRISET PÅ KKM

Jag har sagt det förr och säger det igen: bokbranschen är en av de mest konservativa och tröga som finns. Enligt den gamla sången gör den gamle mannen så gott han kan, men dansar fan så illa: händer och fötter rörer han, men röven den står stilla.

Så är det ofta i den här halvvärlden som jag som bokförläggare tvingas röra mig i.

I somras fick förlaget kontakt med Jonas Inde som skrivit en kort roman, KKM. De förlag han muntligt haft avtal med hade backat ur för att de tyckte texten var för våldsam och upprörande. Naturligtvis hamnade han då hos Vertigo.

Eftersom KKM är en tunn bok, tyckte Jonas det vore roligt om den skulle vara svinbillig att köpa, helst inte mer än en kvällstidning. Jag såg svårigheterna, men tyckte det kunde vara värt ett försök, och satte ett bisarrt lågt förlagspris på den: 7,50.

Förlagets säljare gjorde sitt jobb. En återförsäljare förhandlade rentav till sig en 20% rabatt på det redan låg priset. Sedan släpptes boken, i augusti.

Nu, efter några veckor, är det tydligt att återförsäljarna inte klarade av det här experimentet. Kanske förmådde inte deras system hantera ett så lågt pris; kanske tyckte de marginalen var för liten för att det skulle vara värt ansträngningen.

Bortsett från på Café Sodom och www.kulturbutik.se (som tog det planerade priset 13 kronor) kostade boken från 19:- och upp över 40:-

Butikerna gjorde alltså ett påslag på upp till 500% på vårt pris. Förlaget och författaren fick en spottstyver att dela på: kedjorna tog in resten. Det stank.

Nu har vi höjt priset. Det är fortfarande lågt, men inte lika lågt. Och nu vet du varför.

Värt att nämna i sammanhanget är dock en glatt undantag från bokbranschens vanliga, dammiga tröghet: Bia Sigge, inköpschef på Pocketshop, beslutade sig med några timmars varsel att ta in KKM i några av butikerna och kränga den till ett lågt pris. Lustigt är att stora delar av den processen utspelades på Twitter. Det finns fortfarande hopp för branschen.

NYHETSBREV

[Det senaste nyhetsbrevet, vill du ha det direkt till din mail så anmäler du dig på hemsidan.]

Klamydiadoftande klampan,

det är bråda tider! Nya böcker anländer från tryckeriet hela tiden! Jag, Terese och vår nya förlagskille Fredrik Anjou sliter som råttor för att hinna med!

Det här nyhetsbrevet kommer följaktligen att innehålla en hel del, så läs vidare!

För sjuttonde gången ber vi om ursäkt för alla förseningar som trasslet hos vår distributör Förlagssystem har inneburit. Nu har äntligen alla våra älskade Stormtruppsmedlemmar fått sina paket med augustiböckerna, och nästa vecka kommer de båda nytillskotten: tredje och sista delen av Markis de Sades Juliette, samt Magnus Frederiksens märkvärdiga Erotisk ritbok.

Paketet med de båda kommer att kosta 210 kronor, vilket är en hundring under det näst lägsta priset du kommer att kunna köpa dem för – ytterligare en anledning att anmäla sig till Stormtrupperna.

Den hittills mest uppmärksammade av de tre böckerna vi släppte i augusti är Jonas Indes korta, svarta roman KKM. I söndags publicerades en lång intervju av av Quetzala Blanco med författaren i Nyheter24 där du kan läsa om hans tankar kring texten: http://nyheter24.se/noje/kandisar/610135-sondagsintervjun-jonas-inde

Recensionerna av KKM har i stort sett varit överväldigade. Romanen har kallats ”höstens mest hajpade bok”. Uppenbarligen träffar den läsaren som en riktig fet magpumpare och är svår att hålla sig neutral till.

”Det mest njutbara i KKM är Jonas Indes perfekta återgivning av den osentimentala känslokylan hos en mördare som inte känner något för sitt offer.” (Bokfetischist)

” Det är en på alla sätt vämjelig berättelse, inte minst dess sista åtta sidor. Spekulativ, valhänt samhällskritisk, kokett korthuggen. Dock med stilistisk snits och högt berättarmässigt tryck. ” (Johan Hilton, Expressen)

”Nu när jag har läst ”KKM” så förstår jag både att andra förlag inte vågade sig på den och varför Vertigo gjorde det, den är nämligen precis en sådär skönt upprörande och härligt äcklig bok som nästan bara Vertigo kan lyckas med. Jag har skrivit om det förrut och jag borde ha lärt mig vid det här laget. Man bör inte läsa Vertigoböcker samtidigt som man äter…” (Jessica Björkäng, Bokhora)

”Det är en provokation, givetvis. Att skildra något så oerhört att läsaren upplever intensivt obehag. (Det lyckas.) För att vara på säkra sidan levererar Jonas Inde ett crescendo som staplar pedofili, barnadråp och andra vanartigheter i pölen där sexualitet och våld möts. / Det kan inte bli äckligare. / Heller inte löjligare.” (Ilsken sågning i ETC av Andreas Gustavsson.)

”I KKM kommer ingen undan, det är en på flera sätt skoningslös bok som visar upp några av de mörkaste skrymslen som kan döljas i en psykopatisk människas vridna sinne. Samtidigt drar det aldrig åt att bli något frosseri i det äckliga och stötande, Inde lyckas samtidigt berätta en historia som fångar tag i läsaren, främst på grund av att den är så fascinerande i sin obehagliga natur.” (David Larsson, From Beyond)

Av olika anledningar har vi tvingats höja priset på KKM. Paradoxalt nog har detta medfört att den finns tillgänglig i många fler butiker. Fortfarande är dock det mest förmånliga erbjudandet KKM+kaffe för 35:- på Café Sodom!

En annan bok som väckt starka känslor är Magnus Blomdahls reportagebok Äkta skräck: den nya vågen av extrem film. Den rockiga boktrailern har setts av en väldig massa hundra människor: http://www.youtube.com/watch?v=Lj7LKmA_zG0

Och recensenterna är tagna:

”Som intervjubok betraktat är Äkta Skräck ett väldigt intressant bidrag som dessutom, såvitt jag vet, står som något ytterst unikt på den svenska litterära arenan. Flera av personerna som intervjuas har något vettigt,eller åtminstone fascinerande, att säga om det de gör och även varför de gör det.” (David Larsson, From Beyond)

”Men Äkta skräck är först och främst en guidebok för den oinvigde, en provkarta av nedslag i en för många främmande filmkultur. Som sådan är den imponerande bred och lättillgänglig, för att inte säga utmärkt. Och Blomdahl utgör sannerligen en formidabel ciceron ner i extremfilmens lockande, läckande träckhelvete.” (Erik van Ooijen, Kulturdelen.com)

Den 13 oktober har du chansen att se ett urval av filmerna som boken tar upp på Bio Rio vid Hornstull i Stockholm, tillsammans med dokumentärfilmer från Vertigos historia, kortfilmer av Nicolas Debot, Edenborg, Alexi Carpentieri och Henrik Möller. Läs mer och köp biljetter direkt via Bio Rio. Våra Stormtrupper går givetvis gratis och kan skicka ett e-post till info@vertigo.se för att bli garanterade plats.

Ett annat datum du bör notera noga är den 1 oktober: Då har Vertigo och Turteatern i Kärrtorp en gemensam kväll. Dels blir det deras teaterversion av Markis de Sades Juliette, dels blir det ett panelsamtal med landets främsta Sadekännare: Hans Johansson, Edda Manga och Agneta Tröje som samtalar med regissören Nils Poletti. Slutligen blir det fest. Missa inte det!

Nästa vecka blir det bokmässa i Göteborg. Kom förbi och hälsa på oss då: vi har monter B02:01, precis innanför ingången till Gothia Towers! Du kan få böcker signerade, anmäla dig till Stormtrupperna, krama Vertigofolket, träffa författare (Jonas Inde kommer att vara på plats på lördagen, Magnus Frederiksen lite runtom hela tiden) och få ett glas rödtjut.

Slutligen, för nu börjar jag bli trött i fingrarna och förmår inte skriva mer, kan du nu titta på min boktrailer till min och Loka Kanarps spökserieroman Hungerhuset som släpps om två veckor, förhoppningsvis gör den dig sugen på att skaffa albumet: http://youtu.be/mstjx7xFhKQ

Vi hörs, ses och luktas således snart, under tiden önskar jag dig en ljus höst –

måndag 12 september 2011

BOKTRAILER FÖR HUNGERHUSET



Den här boktrailern för min och Loka Kanarps serieroman Hungerhuset klippte jag ihop igår kväll framför brasan, och idag petade jag ihop musiken. Loka har godkänt saken, efter några smärre ändringar. Hoppas du tycker den blev "spooky scary werewolf bar mitzva"! och att du blir sugen på att läsa den.

RECENSION AV ÄKTA SKRÄCK

Igår kom en enastående lång, genomreflekterad och intressant recension av Magnus Blomdahls Äkta skräck: den nya vågen av extrem film. Det är litteraturvetaren Erik van Ooijen som har skrivit texten, läs gärna också hans egen artikel om "verkligt våld på film" som han länkar till...

van Ooijen ger mycket ros, och en del ris, åt Äkta skräck, och han avslutar så här:

"Men Äkta skräck är först och främst en guidebok för den oinvigde, en provkarta av nedslag i en för många främmande filmkultur. Som sådan är den imponerande bred och lättillgänglig, för att inte säga utmärkt. Och Blomdahl utgör sannerligen en formidabel ciceron ner i extremfilmens lockande, läckande träckhelvete."

Läs hela recensionen här: http://www.kulturdelen.com/2011/09/11/bok-akta-skrack/

onsdag 7 september 2011

FÖRFATTARFOTON TILL HUNGERHUSET

Nästa vecka kommer Hungerhuset från tryckeriet. Jag och Loka har jobbat på den i ett och ett halvt år, så det är mycket spännande.

Häromdagen klädde vi upp oss och smög ut i skogen för att ta författarporträtt som ska användas vid lanseringen i Sverige och i Frankrike, där vår spökserieroman kommer ut i vinter, på Actes Sud (där jag fått den fina titeln "scénariste"!).

Jag, som försöker byta identitet från porrförläggare och caféinnehavare till författare, har en del svårigheter med mitt utseende (jag måste verkligen sluta träna och lära mig att le på ett intagande sätt). Bäst tycker jag om bilderna där jag är lite suddig i bakgrunden, medan min mer sublima och genialiska hustru dominerar.





Boken kan du förbeställa redan nu, billigast tycks, återigen, Kulturbutik.se vara. Den kommer ut på Kolik förlag, och så här ser framsidan ut:

söndag 4 september 2011

GORGOROTH EN SEN NATT

Det sägs att du bara ångrar det du inte gjorde. Det är inte sant. Men i det här fallet stämmer det. Jag önskar verkligen att jag varit i Krakow 2004 och sett Gorgoroth spela.